Nauti kesästä grillaten

Kesä ja grilliruoka kuuluvat erottamattomasti yhteen, sillä mikä voisi olla kesäisempää kuin kauniina kesäpäivänä grillistä nouseva tuoksu, joka saa kaikilla veden herahtamaan kielelle. Jokaisessa meistä asuu piilevä mestarigrillaaja ja ruoan valmistaminen grillissä tarjoaa rajattomat mahdollisuudet. Perinteisten mehevien pihvien ja tirisevien makkaroiden lisäksi grillissä valmistuvat mehukkaat kasvikset ja herkulliset kalaruoatkin. Tältä sivulta löydät vinkkejä ja reseptejä, jotka takaavat onnistuneen grillihetken, oli kyse sitten klassikoista tai uusista kokeiluista.

Kasvisvartaat ja munakoisodippi

Kasvisvartaat ja munakoisodippi

Upeat kasvisvartaat ovat raikas lisä kesän grillipöytään. Voit käyttää oliivien sijaan myös esimerkiksi kirsikkatomaatteja. Pitkät kesäkurpitsaviipaleet käytetään kiehuvassa vedessä, jotta ne olisi helpompi muotoilla. Voit myös tehdä kesäkurpitsoista pyöreitä siivuja.

Testaa resepti

Grillattuja persikoita ja vaahdotettua ricottaa

Grillattuja persikoita ja vaahdotettua ricottaa

Grillattujen persikoiden tilalla voit tarjota myös esimerkiksi päärynöitä, nektariineja tai veriappelsiinin lohkoja, mikä vain näistä on parhaimmillaan sesongissa. Vaahdotetun ricotan voi maustaa myös esimerkiksi limen tai sitruunan kuorella.

Testaa resepti

Opi grillaamaan kuin mestari

Grillaaminen on helppoa, kun tunnet muutaman keskeisen asian grillauksen perusteista. Katso nämä vinkit, niin pystyt vaivatta valmistamaan herkullisen kesäaterian, joka loksauttaa hämmästyksestä kaikkien suut valmiiksi auki ruokailua varten. Näillä ohjeilla nouset grillaajana aivan uudelle taitotasolle ja hurmaat vieraasi.

Näin onnistut

Grillattu nautacarpaccio ja salsa verde

Grillattu nautacarpaccio ja salsa verde

Carppaccio saa lisää makua Keiju Grilli & Marinadi -öljystä ja grillipinnasta. Voit leikata carpaccion myös pikaisesti grillauksen jälkeen, mutta kevyt pakastaminen helpottaa lihan leikkaamista.

Testaa resepti

Grillattuja entrecote-pihvejä ja chimichurria

Katso videoreseptistä, miten kätevästi valmistat taatusti maistuvat entrecôte-pihvit, jotka kruunaa mukavan mausteinen, eteläamerikkalainen chimichurri-kastike. Tämä yhdistelmä tuo grillipöytääsi herkullista kansainvälistä makua ja tekee vaikutuksen kaikkiin ruokailijoihin.

Grillatut jättirapuvartaat alkupaloiksi

Tikkuihin pujotetut jättikatkaravun pyrstöt ovat mitä mainioin alkupala grilliaterialle. Katso videoreseptistämme, miten vaivatta ne valmistuvat omassa grillissä, ja saat loihdittua herkullisen aloituksen kesäiselle aterialle. Näillä helpoilla vinkeillä onnistut varmasti!

Grillattua kanan reisipaistia, sydänsalaattia ja yrttijogurttia

Herkullisella marinadilla höystetyt reisipaistit vievät isommankin nälän. Tämä helppo grilliruoka sopii hyvin myös kiireisiin päiviin, sillä valmistus on vaivatonta ja nopeaa. Videoreseptimme avaa kaikki valmistuksen vaiheet havainnollisesti. Katso video ja herkuttele kanalla, kevyesti raikkaan sydänsalaatin ja yrttijogurtin kera.

Nämä asiat haluat grillauksesta tietää

Muutama grillauksen nyrkkisääntö tekee grilliruoista erittäin onnistuneita. Lue miten pihvit eivät kuivahda, miten ruuat kannattaa valmistella ja kuinka öljyjen käyttö tuo helppoutta ja lisämakua grilliruokiin.

Kurssi 6!