Tippaleivät ovat vapun itseoikeutettuja herkkuja, joita voi toki nauttia milloin tahansa. Oletko jo kokeillut?

Taikina |
|
5 dl | maitoa |
20 g | hiivaa |
2 | kananmunaa |
1 rkl | sokeria |
7 dl | vehnäjauhoja |
Paistamiseen 1 litra Keiju-rypsiöljyä | |
Pinnalle tomusokeria |

Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva. Riko joukkoon kananmunat ja lisää sokeri ja vehnäjauhot. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja pursota taikinasta rihmoja öljyyn. Nosta tippaleivät valumaan talouspaperin päälle.
Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien päälle tomusokeria.
HUOM!
Tippaleipätakinassa on hiivaa, mutta valmistus on hyvin samanlainen kuin churroissa, taikina lasketaan öljyyn pursottimella. Valmistus on myös äärimmäisen hauskaa, sillä taiteilijahan saa itse päättää, minkä malliseksi tippaleivän pursottaa.
<!–
–>