Grillatut kesäkurpitsa-halloumivartaat ja minttu-öljykastike

aktiivinen 30 min, passiivinen 1 h
4

Arvostele resepti

Grillatut kesäkurpitsa-halloumivartaat ja minttu-öljykastike

Kesäiset kesäkurpitsa-halloumivartaat maistuvat herkulliselta raikkaan mintulla maustetun kastikkeen kera. Vartaat ovat parasta kesäruokaa ja helppo valmistaa grillissä. (gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)

Vartaat

1
keskikokoinen kesäkurpitsa
200 g
varsiparsakaalia
400 g
halloumijuustoa
1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Minttu-öljykastike

2 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 dl
mintun lehtiä
0,5
sitruunan mehu
0,5 tl
sokeria
0,5 tl
suolaa

Valmistusohje

Siivuta kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Siisti varsiparsakaalien varret ja kuutioi halloumijuusto noin 2 cm:n kuutioiksi. Lisää kasvisten ja juuston pinnalle öljy. Marinoi kasviksia ja juustoa vähintään tunti ennen grillausta.

Laita tehosekoittimeen kaikki minttu-öljykastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Pujota varrastikkuihin vuorotellen kesäkurpitsasuikaleita, halloumikuutioita ja varsiparsakaaleja. Grillaa vartaita 3-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes saavat väriä ja kasvikset kypsyvät. Mausta vartaat grillauksen jälkeen suolalla ja mustapippurilla. Nauti vartaat minttukastikkeen kera.