Grillatut kesäkurpitsa-halloumivartaat ja minttu-öljykastike
Kesäiset kesäkurpitsa-halloumivartaat maistuvat herkulliselta raikkaan mintulla maustetun kastikkeen kera. Vartaat ovat parasta kesäruokaa ja helppo valmistaa grillissä. (gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)
Vartaat |
|
1 |
keskikokoinen kesäkurpitsa
|
200 g |
varsiparsakaalia
|
400 g |
halloumijuustoa
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
|
Minttu-öljykastike |
|
2 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 dl |
mintun lehtiä
|
0,5 |
sitruunan mehu
|
0,5 tl |
sokeria
|
0,5 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Siivuta kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Siisti varsiparsakaalien varret ja kuutioi halloumijuusto noin 2 cm:n kuutioiksi. Lisää kasvisten ja juuston pinnalle öljy. Marinoi kasviksia ja juustoa vähintään tunti ennen grillausta.
Laita tehosekoittimeen kaikki minttu-öljykastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
Pujota varrastikkuihin vuorotellen kesäkurpitsasuikaleita, halloumikuutioita ja varsiparsakaaleja. Grillaa vartaita 3-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes saavat väriä ja kasvikset kypsyvät. Mausta vartaat grillauksen jälkeen suolalla ja mustapippurilla. Nauti vartaat minttukastikkeen kera.