Grillatun caesarsalaatin kastikkeessa on paahteista makua Keijun Grilli & Marinadi -öljystä. Paahda salaatille lisäkkeeksi pinjansiemeniä ja hyvää maalaisleipää. (pähkinätön, soijaton)
Caesarkastike |
|
2 |
keltuaista
|
2 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 prk |
anjovisfileitä
|
1 rkl |
sitruunamehua
|
100 g |
parmesanraastetta
|
0.5 tl |
suolaa
|
2 |
roomansalaattia
|
Keijun Grilli & Marinadi -öljyä
|
|
50 g |
parmesaania
|
0,5 dl |
pinjansiemeniä
|
maalaisleipää
|
Valmistusohje
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset kulhoon ja riko rakenne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää anjovisfileet sekä sitruunamehu ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla.
Halkaise roomansalaatit ja sivele salaatteihin kauttaaltaan öljyä. Grillaa salaatit kevyesti grillissä ja lisää hieman jäähtyneisiin salaatteihin caesarkastike. Lisää salaatin päälle parmesaanilastuja ja paahdettuja pinjansiemeniä. Nauti caesarsalaatin kanssa paahdettua rapeaa maalaisleipää.