Grillatun teriyakilohen lisäkkeeksi valmistetaan lyttyperunoita kesäperunoista. Lyttyperunoihin voit hyödyntää erinomaisesti edelliseltä aterialta jääneet keitetyt perunat. Grillaa aterialle lisäksi kauden kasviksia, kuten naatillisia retiisejä. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)
Teriyakikastike |
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 dl |
soijaa
|
0,5 dl |
ruokosokeria
|
1 rkl |
raastettua inkivääriä
|
4 rkl |
riisiviinietikkaa
|
0,5 dl |
vettä
|
1 tl |
maissitärkkelystä
|
Kevätsipulilyttyperunat |
|
600 g |
keitettyjä kesäperunoita
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 tl |
suolaa
|
0,5 pnt |
kevätsipulia
|
800 g |
lohifileepala
|
Valmistusohje
Sekoita kaikki teriyakikastikkeen ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
Keitä kesäperunat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä perunat. Lyttyperunoihin voit hyödyntää hyvin myös edelliseltä aterialta jääneet keitetyt perunat. Paina perunat lyttyyn leikkuulaudalla esim. paistolastaa apuna käyttäen. Laita lyttyperunat grillifoliovuokaan ja lisää päälle öljy, suola ja hienonnettu kevätsipuli. Kuumenna perunat grillissä.
Laita lohifilee folioon ja kääri folio fileen reunoilta ylös niin, että kastike pysyy folion sisällä. Kaada teriyakikastike lohen päälle ja grillaa lohifilee kypsäksi grillissä (noin 1520 minuuttia).
Grillaa aterialle lisäksi Keijun Grilli & Marinadi -öljyllä valeltuja kauden kasviksia, esimerkiksi naatillisia retiisejä.