Grillattu teriyakilohi ja kevätsipulilyttyperunat

1 h
4

Arvostele resepti

Grillattu teriyakilohi ja kevätsipulilyttyperunat

Grillatun teriyakilohen lisukkeeksi valmistetaan herkullisia lyttyperunoita kesäperunoista. Käytä lyttyperunoihin vaikka edelliseltä aterialta yli jääneitä keitettyjä perunoita. Näiden mehevien perunoiden kaveriksi sopivat mainiosti sesongin kasvikset, kuten grillatut naatilliset retiisit. Teriyakikastike tuo lohifileeseen herkullista makua ja mehevyyttä. Se tehdään Keiju Grilli & Marinadi -öljystä, soijasta, inkivääristä ja muista herkullisista aineksista. Tämä teriyakilohiresepti on ehdoton valinta grillijuhliin tai kesäpäivän herkutteluun ulkona. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)

Teriyakikastike

1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 dl
soijaa
0,5 dl
ruokosokeria
1 rkl
raastettua inkivääriä
4 rkl
riisiviinietikkaa
0,5 dl
vettä
1 tl
maissitärkkelystä

Lohi

800 g
lohifileepala

Kevätsipulilyttyperunat

600 g
keitettyjä kesäperunoita
1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
2 tl
suolaa
0,5 pnt
kevätsipulia

Valmistusohje

  1. Valmista teriyakikastike.
  2. Sekoita kaikki teriyakikastikkeen ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Valmista lyttyperunat.
  4. Keitä kesäperunat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä perunat.
  5. Lyttyperunoihin voit hyödyntää hyvin myös edelliseltä aterialta jääneet keitetyt perunat.
  6. Paina perunat lyttyyn leikkuulaudalla esim. paistolastaa apuna käyttäen.
  7. Laita lyttyperunat grillifoliovuokaan ja lisää päälle öljy, suola ja hienonnettu kevätsipuli.
  8. Kuumenna perunat grillissä.
  9. Valmista lohi.
  10. Laita lohifilee folioon ja kääri folio fileen reunoilta ylös niin, että kastike pysyy folion sisällä.
  11. Kaada teriyakikastike lohen päälle ja grillaa lohifilee kypsäksi grillissä (noin 15-20 minuuttia).
  12. Grillaa aterialle lisäksi Keijun Grilli & Marinadi -öljyllä valeltuja kauden kasviksia, esimerkiksi naatillisia retiisejä.