Keiju Grilli & Marinadi -öljy on kausituote ja saatavilla vain rajoitetusti. Keiju Grilli & Marinadi –öljy on valkosipulilla, timjamilla ja…
Lue lisää
Grillattu teriyakilohi ja kevätsipulilyttyperunat
1 h
4
Grillatun teriyakilohen lisukkeeksi valmistetaan herkullisia lyttyperunoita kesäperunoista. Käytä lyttyperunoihin vaikka edelliseltä aterialta yli jääneitä keitettyjä perunoita. Näiden mehevien perunoiden kaveriksi sopivat mainiosti sesongin kasvikset, kuten grillatut naatilliset retiisit. Teriyakikastike tuo lohifileeseen herkullista makua ja mehevyyttä. Se tehdään Keiju Grilli & Marinadi -öljystä, soijasta, inkivääristä ja muista herkullisista aineksista. Tämä teriyakilohiresepti on ehdoton valinta grillijuhliin tai kesäpäivän herkutteluun ulkona. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)
Teriyakikastike |
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 dl |
soijaa
|
0,5 dl |
ruokosokeria
|
1 rkl |
raastettua inkivääriä
|
4 rkl |
riisiviinietikkaa
|
0,5 dl |
vettä
|
1 tl |
maissitärkkelystä
|
Lohi |
|
800 g |
lohifileepala
|
Kevätsipulilyttyperunat |
|
600 g |
keitettyjä kesäperunoita
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 tl |
suolaa
|
0,5 pnt |
kevätsipulia
|
Valmistusohje
- Valmista teriyakikastike.
- Sekoita kaikki teriyakikastikkeen ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista lyttyperunat.
- Keitä kesäperunat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä perunat.
- Lyttyperunoihin voit hyödyntää hyvin myös edelliseltä aterialta jääneet keitetyt perunat.
- Paina perunat lyttyyn leikkuulaudalla esim. paistolastaa apuna käyttäen.
- Laita lyttyperunat grillifoliovuokaan ja lisää päälle öljy, suola ja hienonnettu kevätsipuli.
- Kuumenna perunat grillissä.
- Valmista lohi.
- Laita lohifilee folioon ja kääri folio fileen reunoilta ylös niin, että kastike pysyy folion sisällä.
- Kaada teriyakikastike lohen päälle ja grillaa lohifilee kypsäksi grillissä (noin 15-20 minuuttia).
- Grillaa aterialle lisäksi Keijun Grilli & Marinadi -öljyllä valeltuja kauden kasviksia, esimerkiksi naatillisia retiisejä.