Kanatortillat, tomaattisalsa, kurkku-kaalisalaatti ja ranch-kastike
Valmistaudu herkuttelemaan herkullisilla ja monipuolisilla kanatortilloilla, jotka tarjoavat täydellisen makuelämyksen niin arjen kuin juhlan hetkiin. Näissä gluteenittomissa ja laktoosittomissa tortilloissa yhdistyvät mehevä grillattu broileri, raikas tomaattisalsa, virkistävä kurkku-kaalisalaatti sekä täyteläinen ranch-kastike. Grillattu broileri saa makunsa Keiju Grilli & Marinadi -öljystä sekä mausteista, helppo tomaattisalsa taas tomaateista, punasipulista, limetistä ja korianterista. Kurkku-kaalisalaatti tarjoaa raikasta ja rouskuvaa lisämakua, ja ranch-kastike viimeistelee annoksen täyteläisyydellään ja mausteisuudellaan. Myös ranch dipin ohjeen löydät reseptistämme. Näillä täyteläisillä ja maukkailla tortilloilla hemmottelet makunystyröitäsi ja ilahdutat ruokaseuruettasi. (gluteeniton, laktoositon, pähkinätön)
Grillattu broileri |
|
4 |
broilerin rintafileetä
|
4 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 tl |
juustokuminaa
|
1 tl |
kuivattua oreganoa
|
0,5 tl |
savustettua paprikaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
2 tl |
suolaa
|
Tomaattisalsa |
|
5 |
isohkoa tomaattia kuutioituna
|
1 |
iso punasipuli hienonnettuna
|
1 |
limen mehu ja kuori
|
0,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 ruukku |
korianteria hienonnettuna
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
chilirouhetta
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Kurkku-kaalisalaatti |
|
0,5 |
varhaiskaali suikaloituna
|
1 |
kurkku suikaloituna
|
0,5 ruukku |
korianteria hienonnettuna
|
4 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 dl |
omenaviinietikkaa
|
2 rkl |
juoksevaa hunajaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 rkl |
suolaa
|
Ranch-kastike |
|
120 g |
ranskankermaa
|
1 dl |
majoneesia
|
ripaus tabascoa
|
|
1 rkl |
sinappia
|
1 rkl |
ketsuppia
|
1 tl |
savupaprikaa
|
0,5 tl |
kuivattua persiljaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 |
valkosipulinkynsi raastettuna
|
4 |
kevätsipulin vartta hienonnettuna
|
Tortillat |
|
8 |
maissitortillaa
|
Valmistusohje
Valmista broileri.
- Valele broilerfileet Grilli & Marinadi -öljyllä.
- Sekoita mausteet keskenään ja hiero broilerien pintaan.
- Grillaa fileitä 2–3 minuuttia per puoli.
- Siivuta kypsät broilerit tarjoiltaessa.
Valmista tomaattisalsa.
- Sekoita kulhossa kaikki tomaattisalsan ainekset sekaisin.
- Tarkasta salsan maku ja mausta tarvittaessa suolalla tai pippurilla.
- Jos tomaatit eivät ole täysin kypsiä ja makeita kannattaa joukkoon lisätä 1–2 teelusikkaa sokeria.
Valmista kaalisalaatti.
- Sekoita kaali ja kurkku sekä korianteri kulhossa.
- Sekoita loput ainekset erillisessä kulhossa keskenään ja yhdistä kaalisekoituksen kanssa.
Valmista ranch-kastike.
- Sekoita kaikki ranch-kastikkeen ainekset vispilällä kulhossa.
- Jos haluat kastikkeeseen lisää mausteisuutta ja tulisuutta lisää tabascoa ja savupaprikaa.
Lämmitä maissitortillat nopeasti grillissä. Laita tortillat lautaselle ja peitä ne keittiöpyyhkeellä, jotta tortillat eivät kuivu.
Kokoa kanatortillat oman maun mukaan lisukkeista.