Kanatortillat, tomaattisalsa, kurkku-kaalisalaatti ja ranch-kastike

1 h
4

Arvostele resepti

Kanatortillat, tomaattisalsa, kurkku-kaalisalaatti ja ranch-kastike

Valmistaudu herkuttelemaan herkullisilla ja monipuolisilla kanatortilloilla, jotka tarjoavat täydellisen makuelämyksen niin arjen kuin juhlan hetkiin. Näissä gluteenittomissa ja laktoosittomissa tortilloissa yhdistyvät mehevä grillattu broileri, raikas tomaattisalsa, virkistävä kurkku-kaalisalaatti sekä täyteläinen ranch-kastike. Grillattu broileri saa makunsa Keiju Grilli & Marinadi -öljystä sekä mausteista, helppo tomaattisalsa taas tomaateista, punasipulista, limetistä ja korianterista. Kurkku-kaalisalaatti tarjoaa raikasta ja rouskuvaa lisämakua, ja ranch-kastike viimeistelee annoksen täyteläisyydellään ja mausteisuudellaan. Myös ranch dipin ohjeen löydät reseptistämme. Näillä täyteläisillä ja maukkailla tortilloilla hemmottelet makunystyröitäsi ja ilahdutat ruokaseuruettasi. (gluteeniton, laktoositon, pähkinätön)

Grillattu broileri

4
broilerin rintafileetä
4 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0,5 tl
juustokuminaa
1 tl
kuivattua oreganoa
0,5 tl
savustettua paprikaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
suolaa

Tomaattisalsa

5
isohkoa tomaattia kuutioituna
1
iso punasipuli hienonnettuna
1
limen mehu ja kuori
0,5 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0,5 ruukku
korianteria hienonnettuna
1 tl
suolaa
1 tl
chilirouhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria

Kurkku-kaalisalaatti

0,5
varhaiskaali suikaloituna
1
kurkku suikaloituna
0,5 ruukku
korianteria hienonnettuna
4 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0,5 dl
omenaviinietikkaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
suolaa

Ranch-kastike

120 g
ranskankermaa
1 dl
majoneesia
ripaus tabascoa
1 rkl
sinappia
1 rkl
ketsuppia
1 tl
savupaprikaa
0,5 tl
kuivattua persiljaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi raastettuna
4
kevätsipulin vartta hienonnettuna

Tortillat

8
maissitortillaa

Valmistusohje

Valmista broileri.

  1. Valele broilerfileet Grilli & Marinadi -öljyllä.
  2. Sekoita mausteet keskenään ja hiero broilerien pintaan.
  3. Grillaa fileitä 2–3 minuuttia per puoli.
  4. Siivuta kypsät broilerit tarjoiltaessa.

Valmista tomaattisalsa.

  1. Sekoita kulhossa kaikki tomaattisalsan ainekset sekaisin.
  2. Tarkasta salsan maku ja mausta tarvittaessa suolalla tai pippurilla.
  3. Jos tomaatit eivät ole täysin kypsiä ja makeita kannattaa joukkoon lisätä 1–2 teelusikkaa sokeria.

Valmista kaalisalaatti. 

  1. Sekoita kaali ja kurkku sekä korianteri kulhossa.
  2. Sekoita loput ainekset erillisessä kulhossa keskenään ja yhdistä kaalisekoituksen kanssa.

Valmista ranch-kastike.

  1. Sekoita kaikki ranch-kastikkeen ainekset vispilällä kulhossa.
  2. Jos haluat kastikkeeseen lisää mausteisuutta ja tulisuutta lisää tabascoa ja savupaprikaa.

Lämmitä maissitortillat nopeasti grillissä. Laita tortillat lautaselle ja peitä ne keittiöpyyhkeellä, jotta tortillat eivät kuivu.

Kokoa kanatortillat oman maun mukaan lisukkeista.