Resepti
Keijun Grilli & Marinadi -öljystä valmistuu helposti mausteinen yrttiöljy, joka toimii marinadina kanoille ja kastikkeena annokselle. Lisukkeeksi grillataan makeita bataattilohkoja. (maidoton, laktoositon, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
Yrttiöljy |
|
2,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 dl |
tuoreita yrttejä
|
1 rkl |
omenaviinietikkaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
sokeria
|
600 g |
broilerin rintafileitä
|
1 tl |
yrttiöljyä
|
Grillibataatit |
|
2 |
bataattia
|
0,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 tl |
suolaa
|
mustapippuria
|
aktiivinen 45 min, passiivinen 2 h
4
Valmistusohje
Laita kaikki yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
Lisää 1 dl yrttiöljyä broilereihin ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia. Säästä loput yrttiöljyt tarjottavaksi aterian kastikkeena.
Pese bataatit, leikkaa lohkoiksi ja sekoita joukkoon öljy. Grillaa rintafileitä ja bataatteja molemmin puolin noin 57 minuuttia tai kunnes rintafileen sisälämpötila on 75 astetta ja bataatit ovat pehmeän kypsiä. Mausta broilerit ja bataatit suolalla sekä mustapippurilla.