Mitä jos kymmenen työvaiheen sijaan tarvitsisit vain kolme? Keräsimme tälle sivulle vinkkejä, joiden avulla ruuanlaitto näyttäytyy helpompana, kuin pitkien reseptien selailu. Lisää öljy alkuun, keskivaiheille tai lopuksi. Se käy niin lohkoperunoiden päälle, pastan maustamiseen kuin popkornien paistoon. Öljy kannattaa olla aina käden ulottuvilla!
Pidä kaapissa aina pullo öljyä – se helpottaa ruuanlaittoa.
Pilko perunat
Sivele Keiju-öljy
Paista uunissa (225°C) rapeiksi
Jos haluat lisämakua,
käytä Keiju-yrttiöljyä.
1 osa valkoviinietikkaa
2 osaa öljyä
Pari rouhaisua suolaa & pippuria
Sekoita & tarjoile!
Kaada kulhoon 3 dl öljyä
Lisää mustapippuria, merisuolaa ja
punaviinietikkaa
Anna grillattavien marinoitua 1 h
Grillaa!
4 rkl Keiju-rypsiöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rouhaisua mustapippuria ja merisuolaa
Sekoita ja dippaa!
1 dl öljyä
on yhtä kuin 100 g voita! Muista kuitenkin,
että öljy ei vaahtoa,
jos leipomuksesi sitä vaatii.
Lorauta valmiin pastan
joukkoon tilkka öljyä.
Se pitää pastan irtonaisena!
Jos haluat lisämakua, käytä Keiju-yrttiöljyä.
Lorauta öljyä kattilan pojalle
Lisää jyvät ja laita levy päälle
Odota, että poksahtelu loppuu
Tarjoile!
Sekoita
1/2 l vettä
1 tl suolaa
25 g hiivaa (tai 10 g kuivahiivaa)
1 dl Keiju-öljyä
13 dl vehnäjauhoja
Paista n 15 min 200 asteessa.
Lisämakua? Jatka taikinaa porkkana- tai juustoraasteella, ja koristele siemenillä.
Pastaa, säilyketomaattia,
rypsiöljyä, sipulia, yrttejä,
suolaa & pippuria
Laita kaikki ainesosat kattilaan,
peitä vedellä ja keitä
pastan vaatima aika.
Tarjoile ja nauti!