Mitä jos kymmenen työvaiheen sijaan tarvitsisit vain kolme? Keräsimme tälle sivulle vinkkejä, joiden avulla ruuanlaitto näyttäytyy helpompana, kuin pitkien reseptien selailu. Lisää öljy alkuun, keskivaiheille tai lopuksi. Se käy niin lohkoperunoiden päälle, pastan maustamiseen kuin popkornien paistoon. Öljy kannattaa olla aina käden ulottuvilla!

Nopeat & helpot

Pidä kaapissa aina pullo öljyä – se helpottaa ruuanlaittoa.

 

Lohko-
perunat

Lohkoperunat

Pilko perunat
Sivele Keiju-öljy
Paista uunissa (225°C) rapeiksi
Jos haluat lisämakua,
käytä Keiju-yrttiöljyä.

salaatin-
kastike

Salaatinkastike

1 osa valkoviinietikkaa
2 osaa öljyä
Pari rouhaisua suolaa & pippuria
Sekoita & tarjoile!

helppo
marinadi

Helppo marinadi

Kaada kulhoon 3 dl öljyä
Lisää mustapippuria, merisuolaa ja
punaviinietikkaa
Anna grillattavien marinoitua 1 h
Grillaa!

Öljydippi

Öljydippi

4 rkl Keiju-rypsiöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rouhaisua mustapippuria ja merisuolaa
Sekoita ja dippaa!

korvaa
voi
öljyllä

Korvaa voi öljyllä

1 dl öljyä
on yhtä kuin 100 g voita! Muista kuitenkin,
että öljy ei vaahtoa,
jos leipomuksesi sitä vaatii.

Pasta

Pasta

Lorauta valmiin pastan
joukkoon tilkka öljyä.
Se pitää pastan irtonaisena!
Jos haluat lisämakua, käytä Keiju-yrttiöljyä.

Popkornit

Popkornit

Lorauta öljyä kattilan pojalle
Lisää jyvät ja laita levy päälle
Odota, että poksahtelu loppuu
Tarjoile!

Nopeat
sämpylät

Nopeat sämpylät

Sekoita
1/2 l vettä
1 tl suolaa
25 g hiivaa (tai 10 g kuivahiivaa)
1 dl Keiju-öljyä
13 dl vehnäjauhoja

Paista n 15 min 200 asteessa.

Lisämakua? Jatka taikinaa porkkana- tai juustoraasteella, ja koristele siemenillä.

One pot
-pasta

One pot-pasta

Pastaa, säilyketomaattia,
rypsiöljyä, sipulia, yrttejä,
suolaa & pippuria
Laita kaikki ainesosat kattilaan,
peitä vedellä ja keitä
pastan vaatima aika.

Tarjoile ja nauti!