Resepti

Ainekset: |
|
2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
2 tl | Vaniljauutetta |
1 tl | kardemummaa |
1 tl | kanelia |
1/2 tl | suolaa |
2 tl | Sitruunankuorta raastettuna |
2 tl | Appelsiininkuorta raastettuna |
60 g | Keiju juoksevaa tai Keiju rypsiöljyä |
250 g | maitorahkaa |
1 | muna |
Paistamiseen: |
|
n. 8 dl | Keiju rypsiöljyä |
Valmistusohje
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää Keiju juokseva/rypsiöljy, maitorahka, muna sekä kuoriraasteet jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Lämmitä öljy 180°C asteiseksi.
Jauhota kädet tai öljyä kädet ja pyöritä taikinasta noin 30 g kokoisia palloja.
Paista munkki kullanruskeiksi, yhteensä noin 5 minuuttia.
Nosta munkit öljystä ja valuta. Nosta munkit talouspaperin päälle hieman jäähtymään.
Täytä munkit haluamallasi täytteellä pursotintyllaa avuksi käyttäen.
Pyöritä munkit sokerissa.
Voit myös dipata munkit nutellatäytteeseen ja koristella esim. raastetulla valkosuklaalla.