Yrttirisotolla täytetyt kesäkurpitsat

1 h
4

Arvostele resepti

Yrttirisotolla täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat valmistuvat helposti. Grillatut kesäkurpitsasiivut täytetään herkullisella yrttirisottotäytteellä, joka tuo annokseen runsaasti makua ja koostumusta. Kääri täytetyt kesäkurpitsat rullalle ja tarjoile ne raikkaan sitruunalla ja sinapilla maustetun kermaviilikastikkeen kera. Tämä resepti sopii mainiosti kesäisiin illallisiin tai juhlapöytään, ja sen gluteeniton ja kananmunaton versio tekee siitä sopivan monille ruokavalioille.

Kesäkurpitsat

2
kesäkurpitsaa
1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0.5 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Yrttirisottotäyte

3 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
2 dl
risottoriisiä
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 dl
kesäkurpitsakuutioita
1 dl
valkoviiniä
5 dl
kasvislientä
1 dl
tuoretta timjamia tai muita tuoreita yrttejä
50 g
parmesaaniraastetta
1 tl
suolaa

Kastike

2 dl
kermaviiliä
0,5
sitruunan mehu ja kuori
1 rkl
dijon-sinappia
0,5 tl
sokeria
0,5 tl
suolaa
1 rkl
tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Valmista risotto.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää risottoriisit.
  3. Kuullota riisejä hetki ja lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja kuutioidut kesäkurpitsat.
  4. Kuullota hetki ja lisää valkoviini sekä kuumennettu kasvisliemi pienissä erissä joukkoon.
  5. Kypsennä risotto ja lisää lopuksi tuoreet yrtit ja raastettu parmesaani.
  6. Mausta risotto suolalla.
  7. Valmista kermaviilikastike.
  8. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
  9. Valmistele kesäkurpitsat.
  10. Siivuta kesäkurpitsa pitkiksi ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
  11. Lisää siivuihin öljy ja grillaa kesäkurpitsasiivuihin kaunis pinta grillissä.
  12. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  13. Lisää kesäkurpitsasiivuille reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri rullalle.
  14. Nauti sitruunalla ja sinapilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.