Grillatut kesäkurpitsasiivut täytetään herkullisella yrttirisottotäytteellä. Kääri kesäkurpitsat rullalle ja nauti raikkaan sitruunalla maustetun kermaviilikastikkeen kera. (gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön)
Yrttirisottotäyte |
|
3 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 dl |
risottoriisiä
|
1 |
pieni sipuli
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
1 dl |
kesäkurpitsakuutioita
|
1 dl |
valkoviiniä
|
5 dl |
kasvislientä
|
1 dl |
tuoretta timjamia tai muita tuoreita yrttejä
|
50 g |
parmesaaniraastetta
|
1 tl |
suolaa
|
Kastike |
|
2 dl |
kermaviiliä
|
0,5 |
sitruunan mehu ja kuori
|
1 rkl |
dijon-sinappia
|
0,5 tl |
sokeria
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 rkl |
tuoretta timjamia
|
2 |
kesäkurpitsaa
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää risottoriisit. Kuullota riisejä hetki ja lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja kuutioidut kesäkurpitsat. Kuullota hetki ja lisää valkoviini sekä kuumennettu kasvisliemi pienissä erissä joukkoon. Kypsennä risotto ja lisää lopuksi tuoreet yrtit ja raastettu parmesaani. Mausta risotto suolalla.
Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Siivuta kesäkurpitsa pitkiksi ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Lisää siivuihin öljy ja grillaa kesäkurpitsasiivuihin kaunis pinta grillissä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kesäkurpitsasiivuille reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri rullalle. Nauti sitruunalla ja sinapilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.