Rapuvartaat kesäperunoiden kera ovat takuuvarma kesäherkku. Vartaat maistuvat salaatin kanssa, jossa yhdistyvät etikkaiset kurkut ja makeat kesän mustikat. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
Mummonkurkut |
|
0.5 dl |
väkiviinaetikkaa
|
1 dl |
sokeria
|
1.5 dl |
vettä
|
1 rkl |
hienonnettua tuoretta tilliä
|
1 |
kurkku
|
Rapuvartaat |
|
400 g |
keitettyä kesäperunaa
|
400 g |
jättiravunpyrstöjä
|
0.5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
8 |
varrastikkua
|
1 tl |
suolaa
|
Salaatti |
|
100 g |
salaatti
|
2 |
jääsalaattia
|
3 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0.5 |
sitruunan mehu
|
200 g |
mustikoita
|
tuoretta tilliä
|
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Jäähdytä lientä hieman ja lisää joukkoon hienonnettu tilli ja siivutettu kurkku. Anna kurkkujen maustua vähintään kaksi tuntia.
Keitä kesäperunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Laita varrastikkuihin vuorotellen perunaa sekä rapuja ja valele vartaat öljyllä ennen grillaamista. Grillaa vartaita molemmin puolin noin 3-5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.
Kokoa salaatti pinaatista ja revitystä jääsalaatista. Lisää joukkoon öljy ja sitruunamehu. Lisää salaattiin mummonkurkut, mustikat ja tuoretta tilliä.