Ihana kesäinen pasta grillatuilla kauden kasviksilla nautitaan parsasta valmistetun peston kera. Pirskottele pastan päälle sitruunaa tuomaan raikkautta. (kananmunaton, pähkinätön, soijaton)
Ainekset: |
|
1 pnt |
tankoparsaa
|
2 |
paprikaa
|
1 |
munakoiso
|
0,5 pnt |
kevätsipulia
|
1 rs |
terttukirsikkatomaatteja
|
0,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
Parsapesto |
|
2 dl |
parsan varsia
|
2 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
1 pnt |
basilikaa
|
0,5 dl |
pinjansiemeniä
|
0,5 |
sitruunan mehu
|
1 dl |
parmesaaniraastetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
250 |
tagliatelle-pastaa
|
0,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 |
sitruunan mehu
|
Valmistusohje
Leikkaa tankoparsoista kovin osa pois, jota ei voi hyödyntää pestossa. Leikkaa varsista vielä pehmeämpää varsiosaa talteen pestoa varten 2 dl. Halkaise paprikat ja siivuta munakoiso. Leikkaa kevätsipulit muutamaan osaan.
Aloita parsapeston valmistus kiehauttamalla nopeasti parsan varret. Laita tehosekoittimeen öljy, parsan varret, valkosipulinkynsi, basilika, pinjansiemenet ja sitruunamehu. Soseuta tasaiseksi ja lisää joukkoon raastettu parmesaani. Mausta suolalla.
Sekoita kulhossa parsoihin, paprikoihin, kirsikkatomaatteihin, munakoisosiivuihin ja kevätsipuliin öljy ja grillaa kasviksiin kaunis pinta grillissä.
Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen ja valuta. Lisää valutetun pastan joukkoon öljy ja sekoita. Lisää joukkoon grillatut kasvikset ja mausta suolalla. Viimeistele pasta sitruunamehulla ja nauti parsapeston kanssa.