Resepti
Ruokaisan kvinoasalaatin pääosassa on makea grillattu maissi. Salaatin kruunaa kirpeä limellä maustettu kastike. (vegaani, laktoositon, maidoton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön)
Ainekset: |
|
3 dl |
kvinoaa
|
4 |
tomaattia
|
1 |
kurkku
|
200 g |
kirsikkatomaatteja
|
0.5 pnt |
tuoretta persiljaa
|
muutama oksa tuoretta minttua
|
|
0.5 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
|
Limevinaigrette |
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 |
limen kuori raastettuna ja mehu
|
2 rkl |
sokeria
|
0.5 tl |
suolaa
|
4 |
esikeitettyä tai tuoretta maissia
|
0.5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
suolaa
|
45 min
4
Valmistusohje
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi tomaatti ja kurkku, halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna yrtit ja sekoita keitetyn kvinoan joukkoon kasvisten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kaikki limevinaigreten ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.
Valele maissit öljyllä ja grillaa niihin kaunis pinta. Mausta maissit ripauksella suolaa. Leikkaa maisseista pituussuunnassa syötävät osat irti niin, että kova keskus jää pois salaatista. Lisää grillattu maissi kvinoasalaatin päälle ja viimeistele limevinaigretella.