Eläköön munkki!

Vappuhurraa ja sokeri suupielissä. Keiju juhlii nyt sekä sitä ihanan tavallista, sokeripäällysteistä, vastapaistettua munkkia, että myös kaikkia sen versioita. Erilaiset, upouudet uppopaistetut munkkivariaatiot saavat nyt hilpeän esiinmarssin.

Miksi munkki? Koska vappu ilman munkkia on kuin sima ilman munkkia – ei tule mitään! Munkki on myös tasa-arvoinen leivonnainen. Näpit ja suu sokerissa ei kukaan voi olla kovin äreä tai vihainen. Sen takia juuri nyt on munkin vuoro juhlia.

 

Öljyakatemian vinkki

Jännittääkö uppopaisto? Ei hätää, katso Keijun vinkit ja kokeile!

Uppopaistamisella eli friteeraamisella saat makua ja rapeaa suutuntumaa ruokiin ja leivonnaisiin. Uppopaisto on helppo kypsennystapa, joka onnistuu myös kattilalla kotioloissa. Uppopaistossa kannattaa ottaa huomioon muutama tärkeä seikka, joilla onnistut varmasti. Katso videolta uppopaiston tärkeimmät tärpit!

Resepti

Rinkilämunkit

Perinteiset rinkilämunkit ovat vapun ajaton klassikko, joka taipuu moneen. Muotoile sydämiä, solmuja tai perinteisiä renkaita ja täytä ne omilla suosikkimauillasi. Taikinan voi tehdä myös etukäteen ja kohottaa yön yli jääkaapissa – ja paistamisen jälkeen palkintona odottaa takuuvarma herkku.