Uppopaistetut omenamunkit

1 h
10

Arvostele resepti

Uppopaistetut omenamunkit

Juhlapöytään täydellisesti sopivat uppopaistetut omenamunkit ovat suussa sulava herkku, joka tuo juhlaan ripauksen makeaa nostalgiaa. Munkkitaikinan ohje on yllättävän helppo ja valmistus vaivatonta, ja lopputulos vie kielen mennessään. Munkkitaikinaan kätkeytyy kanelilla maustettu omenahilloke, joka tekee jokaisesta puraisusta vastustamattoman. Pehmeät munkit, joita on ilo tarjoilla ja nauttia, tuovat vappupöytään iloista tunnelmaa ja makunautintoja. Seikkaperäisten, mutta yksinkertaisten ohjeiden avulla valmistat nämä herkut vaivattomasti omassa keittiössäsi. Uppopaista munkit rypsiöljyssä kypsiksi ja pyörittele ne kaneli-sokeriseoksessa ennen tarjoilua. Valmistaudu herkuttelemaan ja ilahduttamaan läheisiäsi näillä mehevillä omenamunkeilla, jotka vievät makumatkalle läpi iloisten hetkien! (soijaton, pähkinätön, kananmunaton)

Ainekset:

2,5 dl
maitoa
1 pss
kuivahiivaa
0,75 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
kardemummaa
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä
5 dl
vehnäjauhoja
2
omenaa
1 dl
vettä
0,75 dl
sokeria
1 tl
kanelia
1 l
paistamiseen Keiju rypsiöljyä

Pinnalle

1 dl
sokeria
1 dl
kanelia

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito ja lisää joukkoon kuivahiiva.
  2. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja rypsiöljy.
  3. Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan sekoittaen ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kohota taikinaa 30 minuuttia.
  5. Kohotuksen aikana pilko omenat kuutioiksi ja lisää veden, sokerin ja kanelin kanssa kattilaan.
  6. Kiehauta omenakuutiot ja jäähdytä.
  7. Muotoile kohonnut munkkitaikina jauhotetulla alustalla pitkulaiseksi ja pilko taikina 10 osaan.
  8. Tee palojen keskelle kuoppa ja lisää valutetut omenakuutiot.
  9. Painele omenapalat munkin sisään, sulje taikina ja muotoile pyöreäksi munkiksi.
  10. Laita rypsiöljy korkeareunaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä kunnes öljy väreilee.
  11. Mittaa öljyn lämpötila mittarilla tai pienellä taikinapalalla, öljyn tulisi olla noin 180-asteista.
  12. Uppopaista munkkeja rypsiöljyssä kattilassa noin 3 minuuttia molemmin puolin.
  13. Valuta kypsästä munkista ylimääräinen öljy pois, anna jäähtyä hetki ja pyöräytä munkit kaneli-sokeriseoksessa.
  14. Siivilöi jäähtynyt rypsiöljy kattilasta takaisin pulloon, voit käyttää öljyn uudelleen paisto-öljynä tai leivonnassa.