Sopivan överit vappumunkit

20

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Sopivan överit vappumunkit

Vappu on vuoden värikkäin juhla ja se saa näkyä myös vappumunkeissa. Tässä munkkireseptissä ei olla niin turhantarkkoja, vaan nyt voi vetää reilustikin överiksi, kun kyse on munkkien koristelusta. Katso hyvien ja herkullisten munkkien paisto-ohje ja päästä mielikuvitus irti!

Munkkitaikina:

11 g
kuivahiivaa
7,5 dl
vehnäjauhoja
2,5 dl
maitoa tai kasvijuomaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
0,5 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 dl
Keiju rypsiöljyä (tai 100 g leivontamargariinia)

Munkkien paistamiseen:

1 l
Keiju rypsiöljyä

Munkkien koristeluun:

500 g
tomusokeria
1,5 dl
vettä
strösseleitä
kuivattuja marjoja
popcornia
elintarvikevärejä

Valmistusohje

Valmista munkkitaikina

1. Lämmitä neste 42-asteiseksi, eli hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi.

2. Sekoita kuivahiiva desiin vehnäjauhoja ja sekoita lämpimään nesteeseen.

3. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.

4. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja loppuvaiheessa rypsiöljy tai pehmeä leivontamargariini. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

5. Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia kunnes sen on kimmoisaa.

6. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla n. 45 minuuttia.

7. Tee kohonneesta taikinasta pötkö ja jaa se 20 osaa. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita takaisin liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi.

Jos haluat tehdä rinkeleitä, paina kohonneiden pullien keskelle reikä, ja venytä hieman. Voit paistaa munkit myös pyöreinä.

8. Kaada Keiju rypsiöljy tarpeeksi suureen ja laakeaan teräskattilaan ja kuumenna öljy 180 asteeseen.

9. Laske 2-3 munkkia kerrallaan reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn. Kypsennä noin kaksi minuuttia molempia puolia. Nosta munkit talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.

 

Valmista kuorrutteet.

10. Mittaa kolmeen eri kulhoon 2,5 dl tomusokeria jokaiseen.

11. Sekoita tomusokereiden joukkoon 2 rkl vettä. Lisää tarvittaessa hiukan lisää.

12. Sekoita joukkoon elintarvikeväriä muutama tippa ja sekoita.

13. Dippaa jäähtyneet munkit tomusokerikuorrutteeseen ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi strösseleillä, kuivatuilla marjoilla ja popcornilla.

Vinkkejä uppopaistamiseen löydät Keijun Öljyakatemiasta!