Tutustu kasviöljyihin
ja suorita Keiju Öljyakatemian kurssit

Kurssi 5

Makua ja rapeutta uppopaistamalla

Uppopaistamisella eli friteeraamisella saat makua ja rapeaa suutuntumaa ruokiin ja leivonnaisiin. Uppopaisto on helppo kypsennystapa, joka onnistuu myös kattilalla kotioloissa. Uppopaistossa kannattaa ottaa huomioon muutama tärkeä seikka, joilla onnistut varmasti. Katso videolta uppopaiston tärkeimmät tärpit!

 

Vinkki!

Varaa uppopaistamiseen suuri kattila sekä reikäkauha tai pihdit. Varmista että kaikki välineet ovat kuivia – pienikin vesimäärä saa öljyn roiskumaan!

TIESITKÖ?

Käytetty paistoöljy kannattaa ottaa talteen ja hyödyntää uudelleen uppopaistossa, ruoanlaitossa tai leivonnassa. Voit kaataa käytetyn rypsiöljyn takaisin esimerkiksi tyhjään Keiju-pulloon. Anna öljyn jäähtyä paiston jälkeen, jotta sakka valuu pohjalle. Hävitä sakka biojätteen mukana. Siivilöi lämmin rypsiöljy puhtaaseen, ilmatiiviiseen astiaan. Säilytä viileässä.

Testaa seuraavaksi tietosi uppopaistamisesta tai jatka alaspäin herkullisiin resepteihin!

Testaa taitosi

Tunnetko uppopaistamisen salat?

Onnistu
uppo-
paistossa

 

 

Katso vinkit uppopaistamiseen

 

Vinkki!

Kokeile uppopaistaa perinteisen rypsiöljyn sijaan Keiju makuöljyillä. Näin saat lisättyä ruokiin helposti sitruunan, rosmariinin tai valkosipulin makua.