Ennen paistamista

• Valitse uppopaistamiseen tarpeeksi iso ja laakea teräskattila, jotta vältyt roiskeilta
• Pidä kattilan kansi lähellä mahdollisen öljypalon tukahduttamiseksi
• Kuivaa kattila ja työvälineet, sillä kuuma öljy roiskuu, jos joukossa on pienikin määrä vettä
• Vettä ei koskaan tule käyttää öljypalon sammuttamisessa!

Öljyn kuumentaminen

• Lisää rypsiöljyä 1/3 kattilan tilavuudesta, jotta öljyn pinta ei nouse paistettaessa liian korkealle
• Nosta lämpötila keskilämmöllä hiljalleen 180 asteeseen.
• Mittaa lämpötila mittarilla tai leipäpalalla, jonka ruskistuminen kertoo oikeasta lämpötilasta Rypsiöljyn savuamispiste on >220 °C ja leimahduspiste >320 °C.

Paistaminen

• Lisää paistettavat pienissä erissä rauhallisesti rypsiöljyyn läheltä pintaa, jotta öljy ei roisku
• Kypsennä, kunnes munkit ovat pinnaltaan ruskeita ja nousevat pinnalle
• Ota kypsät munkit pois pihdeillä tai reikäkauhalla ja laita valumaan ritilän tai paperin päälle.

Paistamisen jälkeen

• Anna öljyn jäähtyä rauhassa, jotta sakka valuu pohjalle
• Siivilöi öljy toiseen kattilaan ja valuta sitten puhtaaseen ja ilmatiiviiseen pulloon tai astiaan
• Viileässä säilötyn öljyn voi käyttää uudelleen
• Liian likaisen öljyn voi kaataa biojätteseen tai viedä roskiin tyhjässä maitotölkissä