Resepti
Ainekset: |
|
3 dl |
maito
|
3 |
keltuaista
|
2,5 dl |
vehnäjauho
|
1 dl |
tattarijauho
|
1 tl |
leivinjauhe
|
1 tl |
Suola
|
2 dl |
vaalea olut tai soodavesi
|
3 |
valkuaista
|
3 |
tuuheaa oksaa tilliä varsineen
|
10 g |
paahdettu ja jauhettu fenkolinsiemen ja tillinsiemen
|
80 g |
Keiju Juokseva
|
30 min
20 kpl
Valmistusohje
Valmista tilliöljy: mittaa öljy, pilkotut tillinoksat ja mausteet huhmareeseen.
Hienonna aineksista tasainen pyree.
Sekoita maito, keltuaiset, jauhot, mausteet ja tilliöljy. Anna massan turvota hetki.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, yhdistä kaikki loput ainekset yhteen nuolijalla nostellen.
Paista vohvelit vohveliraudalla ja käytä voiteluun Keiju sitruuna rypsiöljyspraytä