Helppoa ja herkullista – pizzareseptejä kotiuuniin
Kotitekoinen pizza on aina oman mielen mukainen, oli se sitten ohut ja rapea artesaanipizza tai vaikka mehevä peltipizza koko perheelle. Täydellinen pizza syntyy tietysti hyvästä, itsetehdystä pizzapohjasta, maistuvasta tomaattikastikkeesta ja juuri oikeista pizzatäytteistä. Testaa kokoamiamme pizzareseptejä, joista löydät sopivat arkeen, juhlaan ja illanistujaisiin.

Paras pizza syntyy kotona
Maukas pohja, mehevä täyte ja ripaus taikaa – siitä on täydellinen pizza tehty! Pizzamaailmassa on yhtä paljon mieltymyksiä kuin on pizzojen ystäviäkin, mutta onneksi lähes kaikki on sallittua! Oikeita tai vääriä tapoja ei ole, mutta pienillä vinkeillä lopputuloksesta saa entistäkin upeamman.

Taikinan maustaminen
Keiju Pizzaöljy antaa pizzataikinaan herkullisen pohjamaun jo ennen uuniin laittoa. Lisää pizzaöljyä taikinaan vaivausvaiheessa tai sivele pohjalle ennen kastikkeen levittämistä. Näin saat herkullisen pohjan, joka täydentää täydellisesti pizzan muita makuja.

Kastike maukkaammaksi
Keiju Pizzaöljy sopii erinomaisesti pizzakastikkeen maustamiseen. Sekoita muutama ruokalusikallinen öljyä tomaattikastikkeen joukkoon ja saat kastikkeeseen täyteläisen ja vivahteikkaan maun.

Viimeinen silaus
Keiju Pizzaöljy ei ole vain pizzan viimeistelyyn! Se sopii erinomaisesti myös muiden ruokien maustamiseen. Uunituoreen pizzan päälle pirskotettuna öljy tuo kiiltoa ja viimeistelee makuelämyksen. Pizzaöljy tuo herkullisen maun myös pastaruokiin, salaatteihin ja grilliherkkuihin.

New York style pizza
New York Style Pizza on tunnettu erityisesti ohuesta ja rapeasta pohjastaan, joka kaulitaan todella ohueksi ja muotoillaan käsin pyörittämällä. Nimi tulee New Yorkin ainutlaatuisesta pizzakulttuurista, jossa tällainen pizza tarjoillaan usein suurina viipaleina, jotka syödään kädellä.

Pizza Margherita
Klassinen Pizza Margherita hurmaa yksinkertaisuudellaan ja täyteläisillä mauillaan. Mehukkaat kirsikkatomaatit, minimozzarellapallot ja itsetehty tomaattikastike tekevät tästä pizzasta todellisen artesaaniherkun. Pitkä kohotus tuo pizzataikinaan syvyyttä ja takaa rapean, täydellisen pizzapohjan.

Sienipeltipizza
Sienipeltipizza on vähän fiinimpi peltipizza, mutta helposti lähestyttävä vaihtoehto juhlapöytään tai viikonlopun herkkuhetkeen. Pitkään kylmäkohotettu pizzataikina tekee pohjasta maukkaan ja rakenteeltaan täydellisen. Täytteenä paahdetut sienet, juustokastike ja tuore mozzarella.

Katso miten saat öljyillä makua leivontaan
Öljyt tuovat leivontaan makua ja rapeutta. Ennen kuin upotat kädet taikinaan, katso videolta miksi leivonnassa voin korvaaminen öljyllä kannattaa.
Kurssi 7!Kokeile myös näitä kotikeittiön pizzasuosikkeja
Pizzaideoita ei voi koskaan olla liikaa. Tutustu myös muihin Keijun pizzaresepteihin, joissa pohjat, kastikkeet ja täytteet vievät kielen mennessään. Ohjeita löytyy moneen makuun ja tilanteeseen – nappaa seuraava idea jo valmiiksi talteen!