Kasviöljyissä tiivistyy luonnon hyvä energia. Niiden avulla on helppo lisätä hyvää makua ja terveellisiä rasvahappoja kaikkeen ruoanlaittoon. Mutta mikä öljy sopii mihinkin? Keiju Öljyakatemiassa opit peruasiat kasviöljyistä ja niiden käytöstä. Opiskele ja testaa taitosi!

Kurssi 7

Öljyillä makua leivontaan

Voi on helppo korvata perinteisellä rypsiöljyillä leivonnassa. Myös muut kasviöljyt toimivat monissa leivonnaisissa voita paremmin! Öljyt tuovat leivontaan makua ja rapeutta. Ennen kuin upotat kädet taikinaan, katso videolta miksi leivonnassa voin korvaaminen öljyllä kannattaa.

Vinkki!

Erilaisilla yrtti- ja makuöljyillä saat lisämakua leivontaan.

TIESITKÖ?

Leivonnaiset kannattaa myös viimeistellä erilaisilla öljyillä – se tuo valmiisiin leivonnaisiin kiiltoa ja lisämakua.

 

Katso reseptit videolta!