
Taikina: |
|
400 g | 00-vehnäjauhoja |
2 tl | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
2 1/2 dl | vettä |
0,5 g | Keiju rypsiöljyä |
n. 2 dl | Karkeaa vehnäjauhoa pizzan pyörittämiseen |
Täyte: |
|
250 g | kylmäsavulohta viipaleena |
8 kpl | vihreää parsaa |
250 g | mozzarellaa pieninä paloina |
4 dl | hollandaisekastiketta |
50 g | pinaattia |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä |
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Laita kone päälle ja lisää nesteet kahdessa erässä joukkoon. Vaivaa taikinaa koneessa noin 6-8 minuutta kunnes taikina alkaa olla sileää ja tasaista. Pyöritä taikinasta 4 tasakokoista palloa ja laita öljytylle tarjottimelle kelmun alle jääkaappiin lepäämään vuorokaudeksi.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin 1-2 h ennen työstämistä.
Leivo pizzapullista noin 1 cm paksuisia pizzapohjia haluamaasi muotoon.
Laita pizzakivi grilliin ja lämmitä grilli noin 250-300°C
Kuori ja leikkaa parsat pituussuuntaan halki. Leikkaa ne vielä noin 3 cm pituisiksi paloiksi. Levitä hollandaisekastiketta leivotun pizzapohjan päälle. Ripottele päälle mozzarellat ja parsat. Paista pizzaa pizzakiven päällä noin 4-6 minuuttia.
Pizzan paistuessa revi tai leikkaa lohisiivut muutamaan osaan. Mausta pinaatit yrttiöljyssä. Ota pizza ulos grillistä ja lisää päälle lohipalat sekä pinaatit. Viimeistele pizza tuoreella mustapippurilla sekä lorauksella Keiju yrttiöljyä.
<!–
–>