Resepti

Ainekset: |
|
400 g | 00-vehnäjauhoja |
2 tl | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
2 1/2 dl | vettä |
0,5 dl | Keiju rypsiöljyä |
n. 2 dl | Karkeaa vehnäjauhoa pizzan pyörittämiseen |
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Laita kone päälle ja lisää nesteet kahdessa erässä joukkoon. Vaivaa taikinaa koneessa noin 6-8 minuutta kunnes taikina alkaa olla sileää ja tasaista.
Pyöritä taikinasta 4 tasakokoista palloa ja laita öljytylle tarjottimelle kelmun alle jääkaappiin lepäämään vuorokaudeksi.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin 1-2 h ennen työstämistä.
Leivo pizzapullista noin 1 cm paksuisia pizzapohjia haluamaasi muotoon. Täytä pizzat haluamillasi täytteillä ja paista pizzakiven päällä 250-300°C asteisessa grillissä 4-6 minuuttia.
Kokeile vaikka margherita-pizzaa tomaattikastikeella sekä tuoreella mozzarellalla.
Viimeistele pizza paiston jälkeen tuoreella basilikalla sekä Keiju Yrttiöljyillä