Pizzataikina
Ainekset: |
|
400 g |
00-vehnäjauhoja
|
2 tl |
kuivahiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
2 1/2 dl |
vettä
|
0,5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
n. 2 dl |
Karkeaa vehnäjauhoa pizzan pyörittämiseen
|
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Laita kone päälle ja lisää nesteet kahdessa erässä joukkoon. Vaivaa taikinaa koneessa noin 6-8 minuutta kunnes taikina alkaa olla sileää ja tasaista.
Pyöritä taikinasta 4 tasakokoista palloa ja laita öljytylle tarjottimelle kelmun alle jääkaappiin lepäämään vuorokaudeksi.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin 1-2 h ennen työstämistä.
Leivo pizzapullista noin 1 cm paksuisia pizzapohjia haluamaasi muotoon. Täytä pizzat haluamillasi täytteillä ja paista pizzakiven päällä 250-300°C asteisessa grillissä 4-6 minuuttia.
Kokeile vaikka margherita-pizzaa tomaattikastikeella sekä tuoreella mozzarellalla.
Viimeistele pizza paiston jälkeen tuoreella basilikalla sekä Keiju Yrttiöljyillä