Pizzataikina

Arvostele resepti

Pizzataikina

Ainekset:

400 g
00-vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
2 1/2 dl
vettä
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä
n. 2 dl
Karkeaa vehnäjauhoa pizzan pyörittämiseen

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Laita kone päälle ja lisää nesteet kahdessa erässä joukkoon. Vaivaa taikinaa koneessa noin 6-8 minuutta kunnes taikina alkaa olla sileää ja tasaista.
Pyöritä taikinasta 4 tasakokoista palloa ja laita öljytylle tarjottimelle kelmun alle jääkaappiin lepäämään vuorokaudeksi.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin 1-2 h ennen työstämistä.
Leivo pizzapullista noin 1 cm paksuisia pizzapohjia haluamaasi muotoon. Täytä pizzat haluamillasi täytteillä ja paista pizzakiven päällä 250-300°C asteisessa grillissä 4-6 minuuttia.

Kokeile vaikka margherita-pizzaa tomaattikastikeella sekä tuoreella mozzarellalla.

Viimeistele pizza paiston jälkeen tuoreella basilikalla sekä Keiju Yrttiöljyillä