Terveys löytyy lautaselta – terveellinen ruokavalio on hyvinvoinnin perusta

 

Terveellisten elämäntapojen ohella terveellinen ruokavalio on kulmakivi hyvinvoinnin edistämisessä. Se tarjoaa keholle tarvittavat ravintoaineet ja energianlähteet, jotka auttavat meitä jaksamaan arjen haasteissa. Kasvipohjaiset tuotteet ovat olennainen osa terveellistä ruokavaliota, sillä ne tukevat sydämen terveyttä, aineenvaihduntaa ja yleistä hyvinvointia monin eri tavoin. Keijun sivuilta löydät laajan valikoiman reseptejä, joiden avulla valmistat nopeita terveellisiä ruokia.

Vitamiinipitoisia hedelmiä lautasella ja lasillinen appelsiinimehua

Mistä terveellinen ruokavalio koostuu?

Terveellinen ruokavalio perustuu monipuoliseen ja tasapainoiseen ravinnon saantiin. Se sisältää esimerkiksi runsaasti erilaisia tuoreita kasviksia ja hedelmiä, koska ne tarjoavat runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja.

Viljatuotteissa kannattaa suosia täysjyväviljaa, kuten täysjyväleipää, täysjyväpastaa ja kaurahiutaleita. Ne ovat kuitupitoisia ja niistä saa pitkäkestoista energiaa. Terveellisiä proteiininlähteitä ovat kanan ja kalan lisäksi pavut ja muut palkokasvit, linssit, pähkinät ja siemenet. Nämä kasvikunnan tuotteet antavat runsaasti ruoansulatusta edistäviä kuituja.

Tärkeää on myös se, mitä terveelliseen ruokavalioon ei kuulu. Erityisesti kannattaa välttää ylimääräistä, lisättyä sokeria sekä keinotekoisia makeutusaineita. Niiden sijaan on hyvä valita luonnollisia makeutusaineita, kuten hunajaa tai hedelmiä. On järkevää käyttää pehmeitä, kasviperäisiä rasvoja, vähärasvaisia maitotuotteita tai niiden kasvipohjaisia vaihtoehtoja.

Rasvoissa kovat transrasvat ja tyydyttyneet rasvat ovat terveydelle haitallisia. Keiju tuotteissa niitä ei ole.

Riittävä nesteytys on tärkeää kehon toiminnalle. Juo tarpeeksi vettä päivän aikana ylläpitääksesi optimaalista terveyttä.

Varsinaisesti ruoka-aineisiin liittymätön neuvo on muistutus kohtuullisuuden noudattamisesta. Hallitse annoskokoja ja syö kohtuudella. Ylensyönti voi johtaa liikalihavuuteen ja muihin terveysongelmiin. Syömisen tarkoitus on poistaa nälkä a saavuttaa kylläisyyden tunne, mutta sen pidemmälle ei kannata mennä. Lautasta ei ole pakko syödä väkisin tyhjäksi. Kiertotie tälle on valita pienempi lautanen.

Kasvipohjainen ruokavalio on terveyttä edistävä valinta

Kasvipohjainen ruokavalio tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä. Runsas kuitujen saanti auttaa ruoansulatusta ja ylläpitää kylläisyyden tunnetta, mikä voi olla avuksi painonhallinnassa. Lisäksi kasvisten, hedelmien ja marjojen sisältämät antioksidantit auttavat suojaamaan kehoa vapailta radikaaleilta ja tukemaan immuunijärjestelmää.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvipohjainen ruokavalio voi alentaa riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, tyypin 2 diabetekseen sekä tiettyihin syöpiin.

Mahdollisuuksia kasvipohjaisen ruokavalion täysipainoiseen noudattamisen tai muun ruokavalion täydentämiseen kasvisruoilla on nykyään entistä helpompaa. Tarjolla on esimerkiksi valtavasti erinomaisia reseptejä, joiden avulla teet herkullisia ruokia alkuruoista pääruokien kautta jälkiruokiin. Hyödynnä kokoamiamme helppoja, nopeita ja terveellisiä kasvisruokareseptejä laajentaaksesi ruokavaliotasi.

Viipaleperunavuoka savulohella ja piparjuurimajoneesi

Kasvipohjaiset tuotteet hyvinvoinnin tukena

Kasvipohjaiset tuotteet, kuten öljyt, margariinit ja kasvirasvalevitteet, ovat olennainen osa terveellistä ruokavaliota niiden monipuolisten hyötyjen vuoksi. Ne sisältävät terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka tukevat sydämen terveyttä ja tulehdusten vähentämistä.

Suomessa valmistettujen Keiju-levitteiden ja juoksevan keskeinen raaka-aine on laadukas, luonnon oma rypsiöljy, joka tarjoaa runsaasti meille kaikille välttämättömiä omega-3-rasvahappoja. Nämä omega-3-rasvahapot ovat olennaisia hyvinvoinnillemme ja terveydellemme, ja ne tukevat monia kehon toimintoja.

 

Keijun laaja valikoima kasviöljypohjaisia tuotteita kattaa monipuolisesti erilaiset ravitsemustarpeet. Voit valita laktoosittomia, maidottomia ja lisäaineettomia vaihtoehtoja, jotka sopivat myös erityisruokavalioihin. Lisäksi tuotevalikoimasta löytyy palmuöljyttömiä vaihtoehtoja. Suurin osa Keijun tarjoamista levitteistä on täysin kasviperäisiä, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan niille, jotka suosivat kasvipohjaista ruokavaliota.

Keiju-tuotteet eivät ainoastaan tarjoa herkullista makua leivän päälle tai ruoanlaittoon, vaan ne myös edistävät hyvinvointia. Yhdessä monipuolisen ja ravitsevan ruokavalion kanssa voit Keiju-tuotteiden avulla tehdä vastuullisia valintoja omalle hyvinvoinnillesi ja ympäristölle.

Terveellinen ruokavalio on osa terveellistä elämäntapaa

Terveellinen ruokavalio on avainasemassa hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja terveyden edistämisessä, ja sillä pääseekin jo pitkälle. Se on kuitenkin vasta osa kokonaisvaltaista, terveellistä elämäntapaa, joka on laajempi kokonaisuus ja sisältää ruokavalion lisäksi liikuntaa, terveydelle haitallisten tapojen välttämistä, henkiseen tasapainoon pyrkimistä sekä jatkuvaa itsestä huolehtimista.

Fyysinen aktiivisuus on olennainen osa terveellistä elämäntapaa. Säännöllinen liikunta auttaa ylläpitämään terveellistä painoa, vahvistamaan lihaksia ja luita, parantamaan sydän- ja verenkiertojärjestelmää sekä edistämään mielialaa ja stressinhallintaa.

Stressin vähentämiseen kannattaa muutenkin pyrkiä mahdollisuuksien mukaan, sillä stressi voi vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Rentoutumisen ja stressinhallintatekniikoiden harjoittaminen voi auttaa ylläpitämään mielenrauhaa. Myös laadukkaat sosiaaliset suhteet voivat lievittää stressiä ja tukevat ylipäätään henkistä hyvinvointia. Samoin kuin hyvät harrastukset ja vapaa-ajan viettäminen itselle iloa ja tyydytystä tuottavien asioiden parissa.

Hyvä uni on luonnollisestikin tärkeää terveydelle ja hyvinvoinnille. Riittävä uni auttaa palautumaan, ylläpitämään keskittymiskykyä ja tukemaan immuunijärjestelmää.

Tupakoinnin välttäminen ja alkoholin kohtuullinen käyttö tai alkoholin välttäminen kokonaan edistävät terveyttä ja vähentävät terveysriskejä. Huolehdi kehostasi monipuolisesti. Pidä huolta ihonhoidosta, suuhygieniasta ja muiden kehon osien hyvinvoinnista.

Ja lopuksi, on hyvä käydä säännöllisesti terveydenhuollon ammattilaisten luona terveystarkastuksissa, vaikkei mitään erityisiä vaivoja tai oireita olisikaan. Näin varmistat, että mahdolliset terveysongelmat havaitaan varhaisessa vaiheessa.

Lisää tietoa hyvinvoinnista ja terveellisistä elintavoista voit lukea Hyvinvointi-sivultamme.