Resepti

Ainekset: |
|
200 g | Keiju Kaura -rypsiöljymargariinia |
2 dl | fariinisokeria |
5 dl | kaurahiutaleita |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | aitoa vaniljaa |
Hyppysellinen suolaa | |
2,5 dl | rusinoita |
0,5 dl | tummasuklaahippusia |
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata Keiju Kaura kasarissa liedellä. Vatkaa Keiju Kaura ja fariinisokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet yhteen erillisessä astiassa, paitsi rusinat ja tummasuklaahippuset, jotka kipataan sekaan viimeiseksi. Lisää kuiva-aineseos sokerirasvavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rusinat ja tummasuklaahippuset.
Pyörittele taikinasta uunipelleille noin 24 palloa. Paina palloja hieman kasaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, ettei kekseistä tule kovia. Ne saavat olla uunista otettaessa vielä mehevän pehmeitä, jäähtyessään ne kyllä kovettuvat.