Lisäaineeton Keiju Rypsi on luonnollisempi vaihtoehto täynnä makua. Tämä luonnon omasta rypsiöljystä valmistettu tuote sisältää runsaasti tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Tuotteelle on…
Lue lisää
Grillipihvit ja maustevoi

Grillipihvit ovat kesäkeittiön kestosuosikki, jossa laadukas naudan ulkofileepihvi grillissä saa loistaa pääosassa. Täydellisen pihvin paistaminen onnistuu, kun tunnet oikean pihvin paistoajan ja annat lihan levätä ennen tarjoilua. Mehukas lopputulos saa vielä lisää syvyyttä, kun sen viimeistelee itse tehdyllä maustevoilla pihville. Yksinkertainen maustevoi valmistuu hetkessä, ja sen yrttien ja valkosipulin vivahteet korostavat grillatun pihvin parhaita puolia.
Grillipihvit |
|
4 |
naudan ulkofileepihviä
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
hienoa merisuolaa
|
|
pippurisekoitusta
|
|
Maustevoi |
|
50 g |
Keiju-margariinia, jossa rasvaa vähintään 60 %
|
2 |
valkosipulin kynttä puristettuna
|
ripaus suolaa
|
|
ripaus mustapippuria
|
|
2 tl |
tuoretta oreganoa silputtuna (tai ½ tl kuivattua yrttimaustetta)
|
Valmistusohje
Pihvin paistaminen
- Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
- Jos paistat pihvit pannulla tai parilapannulla, kuumenna öljy hyvin ja lisää sen jälkeen pihvit kuumalle pannulle.
- Paista 4–5 minuuttia / puoli. Jos grillaat pihvit, käytä hiukan reilummin rypsiöljyä grillausöljynä, jolla pihvejä penslataan grillauksen aikana.
- Ripota valmiille pihveille suolaa (myös sormisuola sopii hyvin) ja pippurisekoitusta.
Maustevoi
- Sekoita mausteet margariinin joukkoon ja muotoile margariinista pötkö kostutetuin käsin leivinpaperipalalle.
- Kääri leivinpaperi rullalle maustevoin ympärille ja laita jähmettymään pakastimeen.
- Leikkaa maustevoi napeiksi ja laita pihveille, tarjoa heti. Lisukkeeksi sopivat grillatut kasvikset, kuten paprika ja kesäkurpitsa.
Grillipihvit saavat seurakseen raikkaan lisukkeen, kun yhdistät ne kreikkalaiseen salaattiin grillatulla kesäkurpitsalla. Yhdessä reseptit muodostavat herkullisen ja tasapainoisen aterian.