Kreikkalainen salaatti grillatulla kesäkurpitsalla

45 min
4

Arvostele resepti

Kreikkalainen salaatti grillatulla kesäkurpitsalla

Tuo raikkautta ja makunystyröitä hiveleviä yhdistelmiä ruokapöytääsi valmistamalla herkullinen kreikkalainen salaatti grillatulla kesäkurpitsalla. Tämä värikäs ja herkullinen salaatti saa inspiraationsa Välimeren mauista ja tarjoaa täydellisen yhdistelmän raikkautta ja täyteläisyyttä. Vinegretti on salaatin sielu, ja reseptimme tarjoaa siitä todella herkullisen version. Salaatin pääraaka-aineet, grillatut kesäkurpitsat ja eri salaattilajikkeet tuovat mukanaan raikkautta ja rouskuvaa tekstuuria. Kalamata-oliivit, murustettu fetajuusto ja kirsikkatomaatit täydentävät salaatin makumaailmaa täydellisesti. Tämä kreikkalainen salaatti on täydellinen valinta niin lounaaksi, illalliseksi kuin herkulliseksi lisukkeeksi grilliruokien kaveriksi. Kokkaa ja herkuttele Välimeren mauilla omassa keittiössäsi. (laktoositon, kananmunaton, gluteeniton)

Vinegretti

4 rkl
juoksevaa hunajaa
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 tl
sinappia
2 rkl
etikkaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä

Salaatti

1
kesäkurpitsa pitkittäin puolitettuna
3 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
2 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
Lollo Rosso -salaatti
1
Tammenlehvä-salaatti
1 prk
kivettömiä kalamata-oliiveja
2 2 pkt
fetajuustoa murustettuna
1 pkt
kirsikkatomaatteja puolitettuna
tuoreita mintun lehtiä koristeluun

Valmistusohje

Valmista vinegretti.

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kulhossa sekaisin vispilällä kaikki muut ainekset paitsi Grilli & Marinadi -öljy.
  2. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen.
  3. Laita vinegretti sivuun odottamaan.

Grillaa kesäkurpitsat.

  1. Valele kesäkurpitsat Grilli & Marinadi -öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Grillaa kesäkurpitsat grillissä kunnes ne saavat kauniin värin (noin 5-10 minuuttia grillin lämpötilasta riippuen).
  3. Anna kurpitsojen jäähtyä grillauksen jälkeen.
  4. Siivuta jäähtyneet kesäkurpitsat noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi.

Kokoa salaatti.

  1. Sekoita kaikki salaatin ainekset minttua lukuun ottamatta kulhossa vinegretin kanssa.
  2. Koristele kreikkalainen salaatti lopuksi mintun lehdillä.