Yrttiöljy ja mansikkaviinietikka

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Yrttiöljyä ja mansikkaviinietikkaa lasipulloissa sekä halloumisalaattia kulhossa

Yrttiöljy:

5 dl
Keiju auringonkukkaöljyä
2,5 dl
tuoretta ruohosipulisilppua
2 dl
rucolasilppua
1/2 dl
tuoreita oreganon lehtiä
nustapippuria
1/2 tl
ruususuolaa

Mansikkaviinietikka

3 dl
valkoviinietikkaa
4 dl
punaisia marjoja (esim 1/3 punaviinimarjoja, 2/3 mansikoita)
2-3 tl
hunajaa

Valmistusohje

Yrttiöljyn valmistus: mittaa Keiju auringonkukkaöljy ja silputut yrtit tehosekoittimeen. Aja sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Siivilöi ja pullota. Säilytä viileässä.

Valmista mansikkaviinietikka: mittaa etikka, hunaja ja mansikat tehosekoittimeen ja aja seos sileäksi kastikkeeksi. Siivilöi ja pullota. Säilytä viileässä.

Vinkit
Annoksista tulee suurin piirtein saman verran etikkaa ja öljyä eli n. 3 dl. Tämä annos on sopiva esim. noutopöytään katettavaksi. Kotikäyttöön annos kannattaa puolittaa, sillä öljy säilyy jääkaapissa hyvänä noin 4-5 päivän ajan.
Yrttiöljystä jää siivilöinnin jälkeen herkullista yrttitahnaa, johon lisää hieman (n. 1/4 dl) raastettua parmesania sekä 1/4 dl paahdettuja, karkeasti jauhettuja manteleita sekä 1/2 valkosipulin kynnen. Tätä pestoa sivelen grillibruschettojen päälle.

 

Lue lisää Öljyakatemiasta