
Yrttiöljy: |
|
5 dl | Keiju auringonkukkaöljyä |
2,5 dl | tuoretta ruohosipulisilppua |
2 dl | rucolasilppua |
1/2 dl | tuoreita oreganon lehtiä |
nustapippuria | |
1/2 tl | ruususuolaa |
Mansikkaviinietikka |
|
3 dl | valkoviinietikkaa |
4 dl | punaisia marjoja (esim 1/3 punaviinimarjoja, 2/3 mansikoita) |
2-3 tl | hunajaa |
Valmistusohje
Yrttiöljyn valmistus: mittaa Keiju auringonkukkaöljy ja silputut yrtit tehosekoittimeen. Aja sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Siivilöi ja pullota. Säilytä viileässä.
Valmista mansikkaviinietikka: mittaa etikka, hunaja ja mansikat tehosekoittimeen ja aja seos sileäksi kastikkeeksi. Siivilöi ja pullota. Säilytä viileässä.
Vinkit
Annoksista tulee suurin piirtein saman verran etikkaa ja öljyä eli n. 3 dl. Tämä annos on sopiva esim. noutopöytään katettavaksi. Kotikäyttöön annos kannattaa puolittaa, sillä öljy säilyy jääkaapissa hyvänä noin 4-5 päivän ajan.
Yrttiöljystä jää siivilöinnin jälkeen herkullista yrttitahnaa, johon lisää hieman (n. 1/4 dl) raastettua parmesania sekä 1/4 dl paahdettuja, karkeasti jauhettuja manteleita sekä 1/2 valkosipulin kynnen. Tätä pestoa sivelen grillibruschettojen päälle.