Resepti
Raikas viipaleperunavuoka savulohella valmistuu kevyemmin kerman sijaan sitruuna- basilikaöljyllä. Vuoan kanssa nautitaan piparjuurella maustettua majoneesia.

Ainekset: |
|
800 g | ohutkuorista perunaa |
1/2 dl | Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä |
1 tl | suolaa |
1/2 pnt | ruohosipulia |
400 g | savulohta |
1 dl | Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä |
Piparjuurimajoneesi |
|
1 1/2 dl | majoneesia |
1 tl | piparjuuritahnaa |
1/2 tl | suolaa |
1 rkl | valkoviinietikkaa |

1 h

4:lle
Valmistusohje
Siivuta perunat mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi. Paista siivuja hetki yrttiöljyssä pannulla ja mausta suolalla. Lado perunat kerroksittain vuokaan hienonnetun sipulin, ruohosipulin ja savulohen kanssa. Lisää vuoan pinnalle yrttiöljyä. Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Sekoita majoneesin joukkoon piparjuuri, suola ja viinietikka. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile perunavuoka piparjuurimajoneesin kera.