Vegaaninen Cowboy Butter

Valmistusaika 10 minuuttia + vetäytyminen 30-60 min.
3-4 annosta

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Vegaaninen Cowboy Butter

Ainekset:

85-100 g
Keiju Merisuola -levitettä
½
sitruunan mehu
½
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
2-4
valkosipulinkynttä hienoksi hienonnettuna
1 rkl
dijon-dinappia

Mausteet:

1-1,5 tl
paprikaa
0,5-1 tl
cayennepippuria
(kuivattuja chilihiutaleita)
2 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1-2 rkl
hienonnettua kevätsipulia (myös vihreä varsi)
1 tl
timjamia (tuotetta, pelkät lehdet hienonnettuna)
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Sulata Keiju Merisuola pannulla, lisää mukaan valkosipuli ja anna se kuullottua muutama minuutti miedolla lämmöllä (valkosipuli ei saa palaa). Lisää joukkoon sinappi ja sitruunankuori sekä mausteet ja sekoita hetken aikaa voimakkaasti seosta jotta ainekset yhdistyvät. Lisää myös sitruunanmehu ja jatka sekoittamista hetken. Lisää yrtit ja kevätsipuli, sekoita ja mausta maun mukaan (suolaa ja pippuria voi lisätä myös dipin vetäytymisen jälkeen).

Siirrä dippi pannulta toiseen astiaan, tässä vaiheessa se on vielä juoksevaa ja voi näyttää että ainekset ovat erottuneet mutta tämä muuttuu kun dippi saa vetäytyä viileässä. Nosta dippi 30-60 min ajaksi jääkaappiin ja kun seos on kokonaan jäähtynyt ja alkanut kiinteytyä, sekoita se haarukalla kuohkeaksi.

Tarjoile grilliruoan kanssa, dippinä tai levitteenä!

VINKIT:
– Muokkaa chilin määrää maun mukaan!
– Sitruuna tekee maustevoista raikkaan kirpakan, makua voi säätää ripauksella sokeria mikäli se tuntuu omaan suuhun liian sitruunaiselta.