Vegaaninen Cowboy Butter



Ainekset: |
|
85-100 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
½ |
sitruunan mehu
|
½ |
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
|
2-4 |
valkosipulinkynttä hienoksi hienonnettuna
|
1 rkl |
dijon-dinappia
|
Mausteet: |
|
1-1,5 tl |
paprikaa
|
0,5-1 tl |
cayennepippuria
|
(kuivattuja chilihiutaleita)
|
|
2 rkl |
hienonnettua lehtipersiljaa
|
1-2 rkl |
hienonnettua kevätsipulia (myös vihreä varsi)
|
1 tl |
timjamia (tuotetta, pelkät lehdet hienonnettuna)
|
suolaa
|
|
pippuria
|
Valmistusohje
Sulata Keiju Merisuola pannulla, lisää mukaan valkosipuli ja anna se kuullottua muutama minuutti miedolla lämmöllä (valkosipuli ei saa palaa). Lisää joukkoon sinappi ja sitruunankuori sekä mausteet ja sekoita hetken aikaa voimakkaasti seosta jotta ainekset yhdistyvät. Lisää myös sitruunanmehu ja jatka sekoittamista hetken. Lisää yrtit ja kevätsipuli, sekoita ja mausta maun mukaan (suolaa ja pippuria voi lisätä myös dipin vetäytymisen jälkeen).
Siirrä dippi pannulta toiseen astiaan, tässä vaiheessa se on vielä juoksevaa ja voi näyttää että ainekset ovat erottuneet mutta tämä muuttuu kun dippi saa vetäytyä viileässä. Nosta dippi 30-60 min ajaksi jääkaappiin ja kun seos on kokonaan jäähtynyt ja alkanut kiinteytyä, sekoita se haarukalla kuohkeaksi.
Tarjoile grilliruoan kanssa, dippinä tai levitteenä!
VINKIT:
– Muokkaa chilin määrää maun mukaan!
– Sitruuna tekee maustevoista raikkaan kirpakan, makua voi säätää ripauksella sokeria mikäli se tuntuu omaan suuhun liian sitruunaiselta.