Vegaaninen Butter Tofu

1h 10 min (25 min aktiivinen valmistus, 45 min uunissa) + kuorrutteen jähmettyminen jääkaapissa n. 2 h.

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Vegaaninen Butter Tofu

Ainekset:

270 g
maustamatonta tofua
4
valkosipulinkynttä
1 tl
currya
1 tl
paprikamaustetta
2 tl
garam masala -maustetta
1 tl
kurkumaa
0,5 tl
chilirouhetta
0,5 tl
suolaa
50 g
Keiju Merisuola -levitettä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
raastettua inkivääriä
400 g
paseerattua tomaattia
2,5 dl
kaurakermaa (tai kookoskermaa)

Lisäksi:

basmatiriisiä
tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Tee näin:

Kuivaa tofu puhtaaseen keittiöliinaan ja anna olla liinaan käärittynä sillä välin, kun hienonnat valkosipulinkynnet.

Murustele tofusta pieniä paloja kulhoon. Paista tofua kuivalla pannulla n. 5 min, jonka jälkeen lisää mausteet.

Lisää pannulle 50 grammaa Keiju Merisuola -levitettä, jonka jälkeen lisää hienonnettu valkosipuli sekä raastettu inkivääri.

Lisää pannulle soijakastike, paseerattu tomaatti sekä kaurakerma. Anna muhia keskilämmöllä n. 10 min.

Tarjoile Butter Tofu -kastike keitetyn basmatiriisin ja tuoreen korianterin kera.

Mitä on tofu?
Tofu on soijamaidosta valmistettu kasviproteiini, jota käytetään monipuolisesti ruoanlaitossa. Sen mieto maku imee itseensä mausteita ja marinadia, mikä tekee siitä ihanteellisen ainesosan moniin ruokiin. Tofu on myös erinomainen proteiinin lähde, ja sitä on saatavana eri koostumuksilla, kuten pehmeänä ja kiinteänä.