Uuniperunat, tankoparsaa, halloumia & kanaa (kasvissyöjille tofua)
Keiju yrttiöljyllä mukavasti lisämakua pottuihin!
Rosmariiniperunat |
|
4 kpl |
rosamunda perunoita
|
3-5 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
ripaus suolaa
|
|
ripaus pippuria
|
|
rosmariinia oman maun mukaan
|
|
Tankoparsaa pannulla |
|
nippu vihreää tankoparsaa
|
|
loraus Keiju yrttiöljyä
|
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
Uuniperunat
Astea uuni lämpenemään 200°C. Pese perunat ja pilko ne sitten suht ohuiksi viipaleiksi. Asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille, valele yrttiöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita perunat uuniin ja anna paistua noin 15min tai kunnes niiden pinta on hieman kullanruskea.
Tankoparsaa pannulla
Leikkaa parsoista varren valkoinen osa pois ja kuori ne kuorimaveitsellä. Lämmitä pannu hellalla ja lorauta haluamasi määrä öljyä pannulle. Paista parsoja kannen alla noin 5-10min aina välillä käännellen. Parsat ovat valmiita, kun ne ovat hiukan pehmentyneet ja niissä on vähän ruskeaa pintaa.
Halloumi ja kana
Pilko halloum-juusto haluamasi kokoisiksi siivuiksi ja paista pannulla öljyssä, kunnes viipaleiden molemmat puolet ovat hiukan ruskistuneet.
Valmista lisäksi kanan rintafileitä uunissa tai pannulla, tai vaihtoehtoisesti jotakin kasviproteiinin lähdettä, kuten tofua tai tempeä.
Kun kaikki on valmista, kokoa annos lautaselle ja lorauta vielä halutessasi päälle hiukan Keiju-yrttiöljyä. Sitten vain nautiskelemaan!