
Uunibataatit papu-jauhelihatäytteellä |
|
4 kpl | bataattia |
2-3 tl | Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä |
400 g | jauhelihaa |
3 kpl | valkosipulinkynsiä |
1,5 dl | pilkottua purjoa |
1 tlk | tomaattimurskaa |
n. 10 | lehteä tuoretta basilikaa |
1 tl | suolaa |
1/4 tl | sokeria |
0,5 tl | jauhettua mustapippuria |
150 g | tuoreita vihreitä papuja |
150 g | crème fraîchea |
1 dl | juustoraastetta |

Valmistusohje
Pese bataatit ja kääri ne folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1,5 h, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla.
Lisää Keiju yrttiöljy kuumalle paistinpannulle. Ruskista jauheliha öljyssä 2 valkosipulinkynnen kera. Lisää purjo ja tomaattimurska. Hauduta hetki. Lisää lopuksi suola, sokeri ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä uunivuokaan.
Laita jauheliha uuniin odottamaan papujen valmistumista. Pese ja pilko sillä aikaa tuoreet pavut kolmeen osaan. Pehmennä papuja murskatun valkosipulinkynnen ja valkosipuliöljyn kanssa paistinpannulla n. 5-10 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan.
Tee bataatteihin syvä viilto ja purista niitä hieman auki. Lisää väliin jauhelihatäytettä ja papuja. Viimeistele annos ruokalusikallisella crème fraîchea ja juustoraastetta.