Resepti
Toscanalainen leipäsalaatti Panzanella juontaa juurensa Italiasta. Keiju-yrttiöljy sopii mainiosti salaatin maustamiseen. Tomaatit muuttuvat makeammaksi uunissa, leivät imevät yrttiöljyn maun ja mozzarella tuo ihanaa kermaisuutta salaattiin.

Ainekset |
|
250 g | kirsikkatomaatteja |
1/2 | maalaisleipä |
1 | valkosipulinkynsi |
1 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
rouhittua mustapippuria | |
4 rkl | Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä |
2 | puhvelinmaitomozzarellaa |
2 rkl | oreganon lehtiä |
2 rkl | hienonnettua basilikaa |
1 rkl | tummaa balsamietikkaa |

20 min

4:lle
Valmistusohje
Levitä puolitetut kirsikkatomaatit ja revityt leipäpalat uunipellille leivinpaperin päälle.
Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja yrttiöljyllä.
Paista uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia.
Aseta tomaatit, leivät ja revitty mozzarella kerroksittain tarjoiluvadille.
Viimeistele leipäsalaatti oreganolla, basilikalla ja balsamietikalla.
<!–
–>