Resepti
Tapenade on ranskalaista alkuperää oleva tahna, joka täyteläisen makunsa ansiosta sopii erinomaisesti pastan kastikkeeksi. Tätä nopeaa ja herkullista pastaa kehtaa tarjota myös illallisvieraille.
Tapenade |
|
3 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
2 dl |
kivettömiä kalamataoliiveja
|
2 rkl |
kaprista
|
1 dl |
aurinkokuivattuja tomaatteja
|
1/2 |
sitruuna
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
400 g |
spagettia
|
2 l |
vettä
|
1 tl |
suolaa
|
Tarjoiluun |
|
2 rkl |
raastettua parmesanjuustoa
|
2 rkl |
hienonnettua lehtipersiljaa
|
1 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
20 min
4:lle
Valmistusohje
Soseuta yrttiöljy, oliivit, kaprikset, aurinkokuivatut tomaatit, sitruunamehu ja valkosipuli sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi.
Keitä spagetti melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Sekoita tapenade ja spagetti pannulla ja lisää vähän keitinvettä sekaan.
Lämmitä, jaa lautasille ja viimeistele parmesanilla, persiljalla sekä yrttiöljyllä.