Resepti
Ainekset: |
|
4 dl |
vehnäjauhoa
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1/4 tl |
suolaa
|
½ |
raastettu sitruunan kuori (luomu)
|
2 |
kananmunaa
|
3 dl |
maitoa
|
½ dl |
Keiju juoksevaa
|
Paistamiseen Keiju Juoksevaa
|
30-45 min
noin 10 kpl
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Huuhtele ja raasta sitruuna. Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen.
Sekoita maito, keltuaiset, Keiju Juokseva ja sitruunan kuori keskenään. Lisää jauhot nesteeseen hyvin sekoittaen, kunnes seos on sileää.
Vispaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja sekoita vaahto lopuksi muun taikinan sekaan. Kuumenna paistoalusta/paistinpannu ja lisää pinnalle loraus Keiju Juoksevaa.
Nostele taikina kekoja paistinalustalle ja paista molemmin puolin, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoile sitruunaletut marja-fetasalaatin sekä hunajan kanssa.
Tämä resepti on yhteistyöresepti Peggy Thomaksen kanssa.