Resepti
Sitruuna ja oregano ovat täydellinen makupari kanan maustamiseen. Keijun yrttiöljy taipuu tässä reseptissä mainiosti marinadiksi. Anna kanan maustua yrttiöljyssä mahdollisimman pitkään, jotta saat maukkaan ja mehevän lopputuloksen.

Ainekset |
|
1/2 | kana (tai kanan rintaleike ja koipireisi) |
1/2 dl | Keiju sipuli, tomaatti & oregano yrttiöljyä |
1 rkl | hienonnettua oreganoa |
1 | sitruuna |
1 tl | suolaa |
mustapippuria | |
1 pnt | parsaa |
2 rkl | Keiju sipuli, tomaatti & oregano yrttiöljyä |
1 rkl | juoksevaa hunajaa |
1 tl | suolaa |
rouhittua mustapippuria | |
6 | sitruunaviipaletta |

1 h 15 min + marinointi

3:lle
Valmistusohje
Marinoi kana yrttiöljyllä, oreganolla, sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, suolalla ja pippurilla vähintään tunnin ajan.
Leikkaa parsoista kovat tyvet pois ja marinoi yrttiöljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
Paista kana paistinpannulla nahkapuoli alaspäin niin, että se saa kullanruskean värin.
Aseta kana voideltuun uunivuokaan ja paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Lisää parsat ja sitruunaviipaleet samaan vuokaan ja paista vielä 10 minuuttia. Koristele kana lopuksi oreganolla.