Sitruuna-basilikaöljyssä paistettu kuha ja fenkolijogurttisalaatti
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyssä paistettu kuha on rapea ja sisältä mehevä. Raikas fenkolisalaatti on täydellinen lisuke kalalle!
Fenkolijogurttisalaatti |
|
2 kpl |
fenkolia
|
200 g |
kaalia
|
2 dl |
turkin jogurttia
|
1 tl |
hunajaa
|
1 tl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
fenkolinsiemeniä
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 kpl |
omena
|
muutama lehti tuoretta minttua
|
|
Paistettu kuha |
|
600 g |
kuhafileetä
|
2 rkl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
suolaa
|
1 dl |
vehnäjauhoa
|
3 |
kananmunan valkuaista
|
2 dl |
pankojauhoa
|
1 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
Paistopinnalle ripaus suolaa
|
Valmistusohje
Pese kasvikset huolellisesti. Siivuta fenkoli ja kaali ohuiksi siivuiksi. Lisää kasvisten rapeutta upottamalla ne jääveteen hetkeksi. Sekoita keskenään jogurtti, hunaja, sitruuna & basilikaöljy, fenkolinsiemenet, suola ja raastettu omena. Valuta kasvissuikaleet siivilässä ja kuivaa tarvittaessa liinalla painellen. Sekoita jogurttikastike kasvisten joukkoon ja lisää lopuksi hienonnettua minttua.
Poista kuhafileistä ruodot ja leikkaa fileet muutamaan osaan. Mausta fileepalat Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyllä ja suolalla. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon ja sekoita kevyesti rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon vehnäjauho ja kolmanteen kulhoon pankojauho. Leivitä kuhafileet pyörittämällä ne ensin vehnäjauhossa, sitten valkuaisessa ja tämän jälkeen pankojauhossa. Paista pannulla kuumassa sitruuna-basilika yrttiöljyssä rapeaksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Lisää paistopinnalle vielä ripaus suolaa. Tarjoile paistetut kuhafileet fenkolijogurttisalaatin kera.