Savukalasalaatti nokkostahnalla

2

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Raikas savukalasalaatti nokkostahnalla valkoisessa kulhossa koristeltuna ketunleivillä

Aineosat:

1
pieni savusiika
250-300 g
uusia perunoita
noin 1/2 punttia
parsaa
4 kpl
Viiriäisen munaa (tai 2 kananmunaa)

Nokkostahna

1/2 l
nokkosen lehtiä
vajaa 1/2 ruukkua
ruukkua basilikaa
2 rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
3/4 dl
Keiju rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Koristeluun ketunleipiä

Valmistusohje

1. Valmista ensin nokkostahna. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla niin miedolla lämmöllä, etteivät ne pääse palamaan. Kaada korkeaan kulhoon jäähtymään. Ryöppää nokkosen lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Nosta ne kattilasta ja valuta ylimääräinen vesi pois. Laita kaikki tahnan ainekset samaan korkeaan kulhoon pinjansiementen kanssa ja surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua. Nosta kylmään maustumaan.
2. Kuori parsat, pilko ne muutamaan osaan ja laita kylmään veteen odottamaan.
3. Siivoa kala: Poista ruodot ja leikkaa kala reiluiksi paloiksi.
4. Pese tai raaputa perunat puhtaaksi ja keitä ne kypsiksi.
5. Perunoiden kiehuessa kuumenna toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi viiriäisen munia varten. Nosta ne poreilevaan veteen ja keitä noin 2 (löysähkö) – 3 (kova) minuuttia. Nosta kattilassa kylmään veteen jäähtymään. Kuori, kun munat ovat jäähtyneet ja halkaise kahtia.
6. Kypsennä parsat. Laita kiehuvaan veteen ensin varret, keitä noin 3 minuuttia. Lisää nuput ja keitä vielä 3 minuuttia.
7. Kun perunat ja parsat ovat kypsiä, kaada molemmista vesi pois ja nosta ainekset yhteen kattilaan. Sekoita joukkoon nokkostahnaa lusikallinen kerrallaan. Rouhi vielä joukkoon suolaa ja mustapippuria.
8. Kaada kulhoon, nostele päälle savukalan palasia, puolitetut viiriäisen munat ja koristele halutessasi ketunleivillä.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta