Resepti
Makea ja miedosti savuinen romesco syntyy käden käänteessä tehosekoittimessa. Tarjoile tätä espanjalaista alkuperää olevaa herkkua paahdetun maalaisleivän päällä tai grillilihan kyljessä.
![Makeaa ja miedosti savuista romesco-kastiketta valkoisessa kulhossa ja leipäpalojen päällä](https://www.keiju.fi/wp-content/uploads/215060525488eebcde1bc92d4a27d7142ca2_00000000000000000.jpg)
Ainekset |
|
1 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
50 g |
kuorittua mantelia
|
1/2 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
350 g |
paahdettua säilykepaprikaa
|
100 g |
aurinkokuivattua tomaattia
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
1/2 dl |
hienonnettua basilikaa
|
2 rkl |
omenaviinietikkaa
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
15 min
Valmistusohje
Paahda mantelit rypsiöljyssä pannulla.
Aja kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.
Tarjoile romesco-kastike grillatun lihan tai broilerin kanssa tai sivele sitä vaikka maalaisleivän päälle.