Romesco-kastike

15 min

Arvostele resepti

Makeaa ja miedosti savuista romesco-kastiketta valkoisessa kulhossa ja leipäpalojen päällä

Makea ja miedosti savuinen romesco syntyy käden käänteessä tehosekoittimessa. Tarjoile tätä espanjalaista alkuperää olevaa herkkua paahdetun maalaisleivän päällä tai grillilihan kyljessä.

Ainekset

1 rkl
Keiju rypsiöljyä
50 g
kuorittua mantelia
1/2 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
350 g
paahdettua säilykepaprikaa
100 g
aurinkokuivattua tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2 dl
hienonnettua basilikaa
2 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Paahda mantelit rypsiöljyssä pannulla.

Aja kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.

Tarjoile romesco-kastike grillatun lihan tai broilerin kanssa tai sivele sitä vaikka maalaisleivän päälle.