Leivo helppotekoinen ja herkullinen raparperipiiras jälkiruoaksi tai kahvipöytään! Kevään ensimmäiset raparperit ovat ihania, mutta onneksi kauppojen pakastealtaista raparperia löytyy läpi vuoden. Leivo kesä pöytään!

Pohja: |
|
200 g | Digestive-keksejä |
1/2-3/4 dl | Keiju rypsiöljyä |
Lisäksi: |
|
2 rkl | Keiju sitruuna rypsiöljysprayta |
1-2 kpl | raparperinvartta viipaleina |
1/2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1/2 tl | kanelia |
300 g | vanilja- tai kookosrahkaa |
2 kpl | munaa |
1/2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Koristeluun: |
|
mansikoita |

Valmistusohje
Laita Digestive-keksit tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi. Voit nuijia ne pussissa myös lihanuijan avulla.
Lisää joukkoon rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan tai pyöreään, halkaisijaltaan noin 20-22 cm vuokaan vuoan pohjalle. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.
Paloittele raparperi viipaleiksi.
Kuumenna sitruunarypsiöljy kasarissa ja lisää raparperipalat, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes raparperi pehmenee.
Levitä raparperiseos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita vanilja- tai kookosrahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on jähmettynyt.
Jäähdytä piiras. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla mansikoilla.