Pumpulikakku
Pumpulikakku on Suomen tasavallan presidentin kesäasunnolla Kultarannassa aikanaan tarjottu klassikko. Perunajauhot tekevät lopputuloksesta äärimmäisen kuohkean.
Aineosat |
|
3 |
kananmunaa
|
3 dl |
sokeria
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
4 dl |
perunajauhoja
|
250 g |
Keiju Laktoositon -levitettä sulatettuna
|
Keiju Laktoositon -levitettä ja gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun
|
|
Kuorrute |
|
2 dl |
tomusokeria
|
1,5 rkl |
sitruunamehua
|
Koristeluun |
|
syötäviä kukkia
|
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja kääntele munavaahtoon nuolijan avulla. Lisää taikinan joukkoon kuuma sulatettu levite.
Voitele kakkuvuoka levitteellä ja levitä päälle korppujauhoja. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä noin 2 tunnin ajan. Kumoa kakku vadille tai lautaselle.
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute. Jos se tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon varovasti lisää sitruunamehua. Valuta kuorrutetta varovasti kakun pintaan ja anna valua. Voit koristella pumpulikakun syötävillä kukilla.