Keiju yrttiöljyt sopivat erinomaisesti grillaukseen. Niissä on itsessään makua niin mukavasti, että paljon muita mausteita ei tarvita. Yrttiöljyt ovat monikäyttöisiä ja niillä voi maustaa myös grilliruoan lisäkesalaatit. Tämä ateria on ihastuttava ja se valmistuu samaan aikaan näppärästi grillissä.

Aineosat: |
|
600 g | porsaansisäfileetä |
Marinadi: |
|
3 dl | Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä |
1/2 tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
1 | valkosipulinkynsi |
Lisäksi: |
|
vettä | |
suolaa | |
1 | nippu vihreää parsaa |
200 g | miniterttutomaatteja |
4-8 | pientä punasipulia |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä | |
suolaa myllystä |

Valmistusohje
Valmista ensin marinadi. Sekoita Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyn joukkoon suola, mustapippuria myllystä ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
Poista porsaansisäfileestä kalvot ja laita liha marinadin joukkoon. Anna maustua muutama tunti tai yön yli foliolla suojattuna jääkaapissa.
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Esivalmistele kasvikset.
Keitä vesi kattilassa ja lisää joukkoon suola.
Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä ja leikkaa varresta palat pois. Keitä parsaa isossa kattilassa muutama minuutti. Valuta.
Kuori ja puolita sipulit. Pirskota kasvisten päälle Yrttiöljy tomaatti, valkosipuli & basilikaa.
Grillaa porsaansisäfilee kuumassa grillissä välillä käännellen.
Laita grilliritilälle tai parilalle myös esikypsennetyt parsat, sipulit ja miniterttutomaatit tertuissaan. Kääntele välillä. Rouhi pinnalle loppuvaiheessa suolaa.
Anna porsaansisäfileen vetäytyä folioon käärittynä hetki ennen tarjoilua.