Mausteilla ja Keiju Merisuola margariinilla perinteiseen porkkanalaatikkoon saa lisää syvyyttä. Halutessaan porkkanan voi korvata esimerkiksi bataatilla tai mausteita voi vaihtaa vähemmän jouluisiin, jos haluaa tarjota laatikkoa myös muina kausina.

Ainekset: |
|
1 kg | porkkanoita |
100 g | Keiju Merisuola margariinia |
suolaa | |
½ tl | jauhettua inkivääriä |
¼ tl | jauhettua muskottipähkinää |
¼ tl | jauhettua neilikkaa |
¼ tl | jauhettua maustepippuria |
½ dl | siirappia |
1½ dl | puuroriisiä |
4½ dl | laktoositonta punaista maitoa |
1 kpl | kananmuna |
Pinnalle |
|
korppujauhoja | |
Keiju Merisuola margariinia |

Valmistusohje
Keitä paloitellut porkkanat kypsäksi. Hienonna porkkanat sauvasekoittimella margariinin kanssa soseeksi. Mausta sose suolalla, mausteilla sekä siirapilla. Keitä puuroriisi maidossa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään porkkanasose, kananmuna sekä puuro. Laita massa voideltuun vuokaan. Kuorruta korppujauhoilla ja painele päälle kuvioita lusikalla. Laita päälle vielä muutama nokare margariinia. Paista porkkanalaatikko 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia niin, että kananmuna on kypsynyt ja pinta on kauniin kullanruskea.