Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Perunamunakkaat muffinssipellillä
25 min
12
Perunamunakasmuffinssit ovat monikäyttöinen ja herkullinen vaihtoehto niin välipalalle, aamiaiselle kuin brunssillekin. Ne valmistuvat helposti muffinssivuoassa, jonka avulla saat näppärästi yksittäiset annokset. Helppo perunamunakas chorizomakkaralla höystettynä tuo mukavaa vaihtelua tavalliseen munakkaaseen. Voit myös hyödyntää reseptissä edelliseltä aterialta ylijääneet perunat. Kokeile jo tänään ja ihastu!
Aineosat |
|
0,25 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
125 g |
chorizomakkaraa paloiteltuna
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
3 |
kypsää perunaa paloiteltuna
|
0,5 ruukku |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
4 |
kananmunaa
|
1,5 dl |
laktoositonta kuohukermaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
paprikajauhetta
|
0,5 tl |
mustapippurirouhetta
|
2 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä (muffinssivuokien voiteluun)
|
4 rkl |
juustoraastetta (esimerkiksi mozzarella tai parmesaani)
|
Viimeistelyyn |
|
150 g |
laktoositonta fetajuustoa
|
Valmistusohje
- Kuumenna yrttiöljy paistinpannussa. Lisää pannulle chorizo ja sipuli ja paista 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon perunat sekä lehtipersilja ja kuullota vielä noin minuutin ajan.
- Sekoita kulhossa vispilällä sekaisin kananmuna, kuohukerma ja mausteet.
- Voitele muffinssivuoat yrttiöljyllä. Täytä 1/3 vuoista munakasmassalla, lisää päälle tasaisesti chorizopaistosta ja täytä lopuksi vielä munakasmassalla.
- Lisää päälle juustoraaste. Paista munakkaita 185-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.
- Koristele valmiit perunamunakkaat fetajuustolla, säilötyllä paprikalla ja lehtipersiljalla.