Parsafocaccia

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Maukkaan keväinen ja uunituore parsafocaccia leivinpaperin päällä

Pohja:

2 dl
täysjyväkaurajauhoja
4-5 dl
vehnäjauhoja
1/2 pss
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
3 dl
lämmintä vettä
2 tl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä

Täyte:

puntti nuorta, ohutta parsaa
2-3 rkl
silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1/4 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
karkeaa vuorisuolaa myllystä

Valmistusohje

Yhdistä suuressa kulhossa kaurajauhot, 4 dl vehnäjauhoja, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää se jauhoihin yhdessä öljyn kanssa. Vaivaa taikinaa hetken aikaa ja lisää tarvittaessa vielä 1 dl jauhoja. Taikina saa olla melko pehmeää. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan.

Levitä taikina öljytyin käsin leivinpaperin päälle isoon uunivuokaan (28 x 28 cm).

Poista parsoista kuiva kanta ja pilko parsat pätkiksi. Painele parsapalat ja aurinkokuivatut tomaatit kevyesti focaccian pinnalle ja jätä leipä taas kohoamaan.

Kaada öljy tasaisesti kohonneen leivän pinnalle ja jauha päälle vielä reilusti suolaa.

Paista leipää 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Pirskottele uunista otetun leivän pinnalle vielä hiukan öljyä. Focaccia on parhaimmillaan uunituoreena.


 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta