Vähän kevyempi arkilounas syntyy, kun laitat lohen kaveriksi reilusti tuoreita kasviksia. Kaikki maustuvat kätevästi Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyllä. Voit käyttää öljyä niin kasvisten kuin kalankin kypsentämiseen ja lisäksi vielä jogurttikastikkeen maustamiseenkin! Kesällä lohen ja kasvikset voi kypsentää myös grillissä.
![Paistettu lohi ja kasvikset sitruuna-jogurttikastikkeella](https://www.keiju.fi/wp-content/uploads/314880f6b912da74cfdc5e922f826ca8748e_00000000000000000.jpg)
Ainekset: |
|
1 |
munakoiso
|
1 |
kesäkurpitsa
|
1 |
punainen paprika
|
1 |
keltainen paprika
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
|
4 palaa |
kirjolohta
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
|
Kastike |
|
2 dl |
jogurttia
|
2 rkl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 rkl |
sitruunamehua
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
|
Koristeluun |
|
tuoretta basilikaa
|
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
Valmistusohje
Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat isoiksi lohkoiksi tai kiekoiksi. Paista ensin kasvikset kauniin ruskeiksi yrttiöljyssä molemmin puolin, noin 4-6 minuuttia per puoli. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja siirrä odottamaan.
Puhdista pannu, lisää yrttiöljyä ja paista vielä lohifileet 3-4 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoile paistettu lohi ja kasvikset jogurttikastikkeella ja viimeistele annokset basilikan lehdillä.