Vähän kevyempi arkilounas syntyy, kun laitat lohen kaveriksi reilusti tuoreita kasviksia. Kaikki maustuvat kätevästi Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyllä. Voit käyttää öljyä niin kasvisten kuin kalankin kypsentämiseen ja lisäksi vielä jogurttikastikkeen maustamiseenkin! Kesällä lohen ja kasvikset voi kypsentää myös grillissä.

Ainekset: |
|
1 | munakoiso |
1 | kesäkurpitsa |
1 | punainen paprika |
1 | keltainen paprika |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä | |
suolaa | |
mustapippuria | |
4 palaa | kirjolohta |
suolaa | |
mustapippuria | |
Kastike |
|
2 dl | jogurttia |
2 rkl | Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä |
1 rkl | sitruunamehua |
suolaa | |
mustapippuria | |
Koristeluun |
|
tuoretta basilikaa |


Valmistusohje
Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat isoiksi lohkoiksi tai kiekoiksi. Paista ensin kasvikset kauniin ruskeiksi yrttiöljyssä molemmin puolin, noin 46 minuuttia per puoli. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja siirrä odottamaan.
Puhdista pannu, lisää yrttiöljyä ja paista vielä lohifileet 34 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoile paistettu lohi ja kasvikset jogurttikastikkeella ja viimeistele annokset basilikan lehdillä.