Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Paahdettu pähkinäsiemensekoitus
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/bunge/static/img/icons/recipe/time-icon.png)
20 min
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/bunge/static/img/icons/recipe/person-icon.png)
6
![Paahdettu pähkinäsiemensekoitus](https://www.keiju.fi/wp-content/uploads/3653397b1cc07159da6d5aba16daf93fc8ff_00000000000000000.jpg)
Paahdetut pähkinät ja siemenet tuovat makua ja rapeutta salaatteihin, keittoihin ja pastoihin. Nämä maistuvat sellaisenaan välipalaksi tai retkievääksi. Pähkinöiden paahtaminen kotona on todella helppoa, ja mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Paahdetut pähkinät ja siemenet ovat terveellistä ja helppoa syötävää, joka sopii täydellisesti myös arjen pikku naposteltavaksi!
Aineosat |
|
100 g |
cashewpähkinöitä
|
100 g |
kurpitsansiemeniä
|
100 g |
kuorittuja manteleita
|
3 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
paprikajauhetta
|
1 tl |
jauhettuja korianterin siemeniä
|
0,5 tl |
jauhettua juustokuminaa
|
1 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Valmistusohje
- Sekoita kaikki ainekset sekaisin leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista ensin 10 minuutin ajan 185-asteisessa uunissa ja sekoita sen jälkeen pähkinäsiemensekoitusta. Paista vielä 5 minuutin ajan, kunnes pähkinät ja siemenet ovat kauniin ruskeita.
- Säilytä jäähtyneet pähkinät kannellisessa rasiassa tai purkissa.