Resepti

Raaka-aineet |
|
3 dl | simpukka- tai kukkapastaa |
125 g | mozzarellaa |
1 rasia | kirsikkatomaatteja (250 g) |
tammenlehväsalaattia tai jääsalaattia | |
tuoreita basilikan lehtiä | |
Marinadi |
|
2 rkl | Keiju rypsiöljyä |
1 rkl | balsamiviinietikkaa |
2 rkl | appelsiinimehua |
1/3 tl | suolaa |
1-2 tl | sokeria |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
1 | valkosipulin kynsi murskattuna |
½ dl | tuoreita basilikan lehtiä hienonnettuna |

4 kpl
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää pastan joukkoon. Anna marinoitua kylmässä pari tuntia.
3. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Vuoraa laakea tarjoiluastia revityllä salaatilla. Asettele päälle marinoitu pasta, mozzarella ja tomaatit. Koristele basilikan lehdillä.