Miso-lohikeitto

50 min
4

Arvostele resepti

Miso-lohikeitto

Miso-lohikeitto on täyteläinen ja runsaasti umamia sisältävä, herkullinen versio perinteisestä kalakeitosta. Tämä lohikeitto saa mausteisuutta Keiju chili, tomaatti & basilika -yrttiöljystä, joka tuo keittoon ainutlaatuisen säväyksen ja vie kielen mennessään. Halutessasi voit vaihtaa keiton kasvikset esimerkiksi riisinuudeleihin, mikä tekee tästä houkuttelevasta misokeitosta vieläkin monipuolisemman vaihtoehdon.

Aineosat

1 l
kalalientä tai vettä
2,5 rkl
vaaleaa misotahnaa
2 rkl
soijakastiketta
1
sipuli hienonnettuna
3 cm
pala inkivääriä hienonnettuna
0,75 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
3
porkkanaa viipaloituna
5
isoa perunaa paloiteltuna
100 g
tuoretta siitakesientä paloina
1
pieni parsakaali paloina
600 g
kirjolohta kuutioina
4
kevätsipulin vartta hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna neste kattilassa. Lisää joukkoon misotahna, soijakastike, sipuli ja inkivääri. Sekoita huolellisesti, jotta misotahna sekoittuu tasaisesti nesteen joukkoon.
  2. Lisää joukkoon yrttiöljy, porkkanat, perunat ja siitakesienet. Hauduta kasviksia liemessä noin 15 minuutin ajan. Lisää joukkoon parsakaalit ja hauduta vielä noin 4 minuutin ajan.
  3. Ota kattila sivuun liedeltä. Lisää joukkoon kirjolohi ja anna kypsyä kannen alla kuumassa nesteessä noin 5 minuutin ajan. Viimeistele miso-lohikeitto tuoreella kevätsipulilla.

Vinkki! Voit lisätä keittoon halutessasi seesaminsiemeniä, merilevää tai limemehua.