Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Miso-lohikeitto
50 min
4
Miso-lohikeitto on täyteläinen ja runsaasti umamia sisältävä, herkullinen versio perinteisestä kalakeitosta. Tämä lohikeitto saa mausteisuutta Keiju chili, tomaatti & basilika -yrttiöljystä, joka tuo keittoon ainutlaatuisen säväyksen ja vie kielen mennessään. Halutessasi voit vaihtaa keiton kasvikset esimerkiksi riisinuudeleihin, mikä tekee tästä houkuttelevasta misokeitosta vieläkin monipuolisemman vaihtoehdon.
Aineosat |
|
1 l |
kalalientä tai vettä
|
2,5 rkl |
vaaleaa misotahnaa
|
2 rkl |
soijakastiketta
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
3 cm |
pala inkivääriä hienonnettuna
|
0,75 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
3 |
porkkanaa viipaloituna
|
5 |
isoa perunaa paloiteltuna
|
100 g |
tuoretta siitakesientä paloina
|
1 |
pieni parsakaali paloina
|
600 g |
kirjolohta kuutioina
|
4 |
kevätsipulin vartta hienonnettuna
|
Valmistusohje
- Kuumenna neste kattilassa. Lisää joukkoon misotahna, soijakastike, sipuli ja inkivääri. Sekoita huolellisesti, jotta misotahna sekoittuu tasaisesti nesteen joukkoon.
- Lisää joukkoon yrttiöljy, porkkanat, perunat ja siitakesienet. Hauduta kasviksia liemessä noin 15 minuutin ajan. Lisää joukkoon parsakaalit ja hauduta vielä noin 4 minuutin ajan.
- Ota kattila sivuun liedeltä. Lisää joukkoon kirjolohi ja anna kypsyä kannen alla kuumassa nesteessä noin 5 minuutin ajan. Viimeistele miso-lohikeitto tuoreella kevätsipulilla.
Vinkki! Voit lisätä keittoon halutessasi seesaminsiemeniä, merilevää tai limemehua.